March 9, 2020

February 28, 2020

Please reload

Recente berichten

Matchverslag Oxford Hemiksem - KVS Branst (1ste ploeg)

November 20, 2017

EEN ZEGE VOOR FRANK

 

Voetbal , de belangrijkste bijzaak in ons leven hoor je wel eens zeggen. Soms vergeten we met zijn allen wat echt belangrijk is in een haastige, prestatie gerichte maatschappij. Vandaag staan we echter als één familie stil bij het overlijden van Frank Borreman, papa van A-kern speler Olivier. Het is de tweede maal op korte tijd dat een KVS Branst speler zijn vader verliest na slepende ziekte. De talrijke aanwezigen op het afscheid van Frank zullen de familie hopelijk wat gesterkt hebben in hun immens verdriet en verlies. Het was de wens van Olivier om vandaag toch te spelen en samen met zijn kameraden trachten de 3 punten te pakken. Frank was , naar verluidt, een trouwe lezer van deze verslagen en we hopen dat hij daar boven ergens onze prestaties verder kan volgen. We zullen hem hard missen rond het veld.

 

Het relaas van de wedstrijd dan: De Scheldezonen  moesten vanmiddag aan de slag in en tegen Oxford Hemiksem, een ploeg die als kampioen en stijger uit 4de provinciale behoorlijk aan de competitie begonnen was  (9 op 18) maar momenteel te kampen heeft met heel wat geblesseerde spelers wat resulteerde in een magere 3 op 18.   Geel-blauw was op zijn hoede want Oxford wist vorige zondag de 3 punten mee te  nemen in Schelle Sport, en in het verleden was Oxford wel vaker een erg lastige tegenstander voor ons.  Heel wat volk afgezakt naar het Rode Kruisplein voor dit duel, dat echter nooit hoogstaand was, de spanning maakt echter wel wat goed. De opening zeg maar tot minuut 25 van onze jongens was sterk , we duwden de thuisploeg onmiddellijk achteruit, met al direct 2 mogelijkheden als eerst Mohamed Boufarit op rechts de ruimte zoekt, maar zijn voorzet geen kwaliteit heeft, direct daarna komt Kenny één op één rechts in de 16 , maar lijdt balverlies. 6de minuut Scheidsrechter negeert terecht zijn eerste assistent als een bal van een thuisverdediger in de voeten van Kenny Van Aken komt en die lijkt te gaan scoren maar in extremis zich nog de kaas van het brood laat eten. Wat volgt is een festival van buitenspel situaties van onze spits, zowat elke bal in zijn richting wordt afgevlagd door de heer Nowicki die moet gedacht hebben: “ ben niet voor niets 11 blokken naar Hemiksem afgereisd”. We kregen mee van de neutrale toeschouwer dat het diverse malen een foute beslissing was, dat is jammer maar goed we hadden vanmiddag maar één missie en dat was die zege. De thuisploeg is een eerste keer gevaarlijk in minuut 20 na hoekschop, als Niels Denie slim van de eerste paal wegloopt en positie kiest aan de penaltystip, de bal komt bij hem , een eerste poging wordt afgeblokt, zijn tweede gaat maar net naast het doel van Florian Van Daele, die vanmiddag terug tussen de palen plaats nam en dit prima deed. 25’ Kapitein Ben Van Goethem begaat een overtreding op Kenny enkele meters buiten de 16, Tim Bakker achter de bal met een mooie trap, het leder valt iets te laat op het dak van het doel van Bram Gysbrechts. Daarna zijn we wat de controle over de wedstrijd kwijt en komt Oxford meer opzetten vooral via standaard situaties als hoekschoppen en vrije trappen. 26’Snelle counter thuisploeg, vinden ruimte in rug van Mohamed, die een met geel bestrafte overtreding begaat net buiten de grote rechthoek, Van Goethem trapt de bal, die knap in de hoek gered wordt door Florian.  41’ Opnieuw een vrije trap net aan de 16 na handspel van Jens Vanderhoeven. Goalgetter van Oxford Tim Leemans probeert het nu en met wat geluk - afgeweken bal – verslaat hij een kansloze Florian: 1 – 0, meteen de ruststand. Dit zal de opdracht alleen maar lastiger maken.

 

Het is een typische grijze, kille herfstdag, maar zoals een Scheldezoon het mooi citeert, hebben we nog een helft en klaart de hemel open met een knappe regenboog met Frank als getuige die ons het nodige duwtje gaat geven. Meteen na de herneming een poging van Jelle Hermans, zijn trap zoeft over het doel van Gysbrechts.  Academisch is het allemaal niet meer wat er te zien valt op het hobbelige veld dat zich ook niet direct leent tot technisch verzorgd combinatievoetbal. Intensiteit , inzet en spanning is er wel, getuige daarvan de 7 gele kaarten , waarvan 4 voor onze ploeg en dat zegt ook iets. Druk overleg tussen beide trainers op onze bank om wat tactische- en positiewissels te doen. 68’ Hoekschop voor KVS Branst, Tim snijdt de bal knap aan en vindt het hoofd van Jenzoooo Vanderhoeven:   BIIIIIIINNNNNNEEEEEN GOOOOOOOOAAAAAAAL ! 1 – 1, zucht van opluchting bij iedere geel-blauwe fan. Je voelt de twijfels nu bij de thuisploeg, meteen na de gelijkmaker breekt Tim Bakker centraal uit richting doel, hij wordt nog net afgeblokt…..72’  lage bal komt voor doel en Jelle Hermans reageert het scherpste en devieert de bal in doel: GOOOOOOOOOAAAAAAAAAAL , wat een ontlading ! 1 – 2.

 

Onze trainers opnieuw in overleg uiteraard, de laatste 20 minuten zijn erg zenuwslopend, maar onze sterke defensie en hardwerkende Olivier verdedigen deze nipte voorsprong met hart en ziel.  Wat we ons in een nabespreking wel moeten beklagen is de manier waarop we de countermogelijkheden niet hebben uitgespeeld na de 1 – 2, te veel onrust en foute keuzes, want mits wat meer koelbloedigheid hadden we alle twijfels voortijdig kunnen wegnemen. In blessuretijd komen we nog goed weg als de ref een ingebeelde overtreding ziet, de bal wordt door Van Goethem richting 2de paal gedropt en gaat bijna na scrimmage binnen, maar iemand gunde ons vandaag deze hard bevochten zege en die deed zichtbaar heel veel deugd. Mooi ook dat  Olivier zijn broers Mike en Nicolas de wedstrijd hebben bijgewoond, dus werd het een emotioneel weekend dat we niet zullen vergeten.

 

Volgende week ontvangen we de leiders, SV Willebroekse , deze ploeg heeft nog maar 1 keer verloren thuis tegen SK Wilrijk en zijn uit dus ongeslagen. Is onze ploeg in staat om de drie punten thuis te houden ? Kom ons aanmoedigen zondag 26 november aftrap 14:30 uur.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square

© Copyright 2015. KVS Branst   Walter Van Ingelgem