March 9, 2020

February 28, 2020

Please reload

Recente berichten

Matchverslag KVS Branst - SK Wilrijk (1ste ploeg)

November 13, 2017

Beide ploegen bieden hun supporters een mooie wedstrijd in troosteloos hondenweer.

 

Het is van 24 september geleden dat onze Scheldezonen een wedstrijd verloren, toen thuis tegen KFC Putte in minuut 96. Soms krijg je als elftal iets te veel, dan weer eens wat te weinig na een duel. Zo kan je ergens de wedstrijd van vanmiddag wat vergelijken met die van vorige week in Aartselaar, die kon je zowel winnen als verliezen, dat was ook zo deze middag aan de Buizerdlaan.

 

Grote verschil is echter dat SK Wilrijk door ons voetbaltechnisch hoger wordt ingeschat. Zelden heeft onze ploeg een deel van de wedstrijd zo achter een ongrijpbare bal moeten aanhollen als in de eerste 25 minuten. Wilrijk was heer en meester en duwde ons achteruit, als we de bal hadden waren we die onmiddellijk weer kwijt. De richtlijnen die onze trainers hadden meegeven vooraf aan de wedstrijd werden door enkele spelers ofwel niet goed uitgevoerd of onvoldoende begrepen. Zo lag er steeds veel ruimte in onze rug bij balverlies en bij balbezit was het zoeken naar aanspeelpunten voorin omdat de flanken te laag waren ingezakt. Pas na 25’ en wat herschikkingen en richtlijnen vanaf de kant, kantelde de wedstrijd. Belangrijk was dat er géén schade was opgelopen , want die had er zeker kunnen zijn . Als het dan 0 – 2 staat hebben we weinig in de pap te brokkelen. Vooral de kansen voor bezoeker Kwasi Appiah waren 100 % mogelijkheden. In minuut 15 komt een hoekschop van de bezoekers aan onze tweede paal waar Appiah volledig alleen staat, hij trapt tot 2 x toe de wenkende kans op onze doelman. Hebben we in het eerste kwart alle kleuren van de regenboog gezien en vooral rood en zwart, dan plots komen de Scheldezonen toch opzetten. 29’ mooie thuisaanval op rechts, knappe voorzet volgt van Olivier Borreman, komt op het hoofd van Kenny Van Aken die niet ver naast besluit. De heetste standjes voor beide doelen zijn vooral via hoekschoppen, de wind heeft daar zeker zijn rol, zo is er voor Branst in minuut 33 een corner , getrapt door Tim Bakker, het leder komt bij Olivier die van kort bij pal op de vuisten van doelman Ian Geys kopt. 40’ opnieuw een hoekschop voor KVS Branst, Tim brengt de bal voor doel, waar Kenny attent reageert en ons op voorsprong zet: GOOOOOOAAAAAAAL: 1 – 0. Deze stand staat ook op het bord bij de rust.

 

Géén wissels bij aanvang van de tweede helft,  de bezoekers profiteren al snel van opéénvolgende foutjes in één en dezelfde fase als in minuut 48 geen druk wordt gezet op rechter flank aanval, de voorzet te gemakkelijk kan getrapt worden en Wesley Aerts volledig vrij aan onze tweede paal overhoeks binnen kopt: 1 – 1. Nu wordt het allicht nog erg lastig.  De bezoekers putten uit die snelle gelijkmaker moed om vol voor de aanval te kiezen, onze defensie verdient vandaag een dikke pluim, ze verdedigen in blok met volle overgave en kijken op géén inspanning, exponent vanmiddag is zeker Brahim Ben Sallam die mag terugblikken op een schitterende prestatie. Ook de andere jongens tonen een sterke mentaliteit en springen bij waar nodig, zo zal op de kilometriek van Tim De Voeght een grote afgelegde afstand staan. Naarmate de wedstrijd vordert wordt het ook alsmaar donkerder en natter, het feit dat de toeschouwers toch de wedstrijd volledig blijven volgen in deze omstandigheden zegt wel iets over de intensiteit, kwaliteit en spanning van dit duel. 70’ Een rush van Kenny Van Aken op rechts, aan de 16 legt hij centraal af op Jelle Hermans die binnen bereik van doelman Geys trapt. 72’ SK Wilrijk treft de buitenkant van de paal, maar geloof me, op dat moment te donker om te zien wie het was, we houden het op invaller Vone Cloots. Net als vorige week krijgen we in het absolute slot van de wedstrijd de kans op de zege, als nu Jelle Hermans als aangever de ingekomen Ivano Olivini alleen voor doel zet, géén buitenspel, Ivano oog in oog met Geys trapt helaas de grote mogelijkheid op de doelman. Was dat verdiend geweest, neen, maar ook dat moet je trachten te doen in voetbal, nu nemen we 2 op 6 en is de mogelijkheid er geweest om meer punten te nemen. Vermelden we ook de goede leiding van de heer Huens en zijn assistenten.

 

Objectief oordeel is dat dit een goed punt is vanmiddag tegen een sterkere tegenstander en zodoende blijven we ook deze 7de wedstrijd op rij ongeslagen. Als onze jongens de komende weken en maanden dezelfde teamspirit kunnen blijven opbrengen om voor elkaar en onze kleuren te knokken dan zullen er ongetwijfeld nog successen en zeges volgen. Twee ploegen (Willebroek en Putte)   scheiden zich nu lichtjes af in het algemeen klassement en van plaats 3 tot 8 staan 6 ploegen op een zakdoek. Veel ploegen zijn aan elkaar gewaagd en zo belooft het dus een spannend vervolg te worden van deze competitie, wat alleen maar leuk is.

 

Volgende opdracht zondag 19 november uit bij Oxford Hemiksem aan her Rode Kruisplein aftrap om 14:30 uur. Supporters op post !

 

Verslag eerste elftal  KVS Branst – SK Wilrijk  (zon. 12/11/2017 – 14:30 uur)

Uitslag:  1 - 1 (Rust: 1 – 0)

Selectie KVS Branst: Matthias Gerinckx –  Jens Demul –  Brahim Ben Sallam – Mohamed Boufarit - Jens Vanderhoeven – Thomas Brigez – Olivier Borreman – Tim Bakker – Tim De Voeght -  Jelle Hermans - Kenny Van Aken 

Wissels:  75’ Tim Bakker out, Kobe Drossaert in, 82’ Kenny Van Aken out, Ivano Olivini in, 85’ Tim De Voeght out, Mathias Van Hoyweghen in – NG Florian Van Daele

Doelpunten: 40’ Kenny Van Aken (1 – 0), 48’ Wesley Aerts (1 – 1

Gele kaart(-en) KVS Branst :  géén

Scheidsrechter: de heer Jean-Claude Huens (3) bijgestaan door Jean Petit (6) en Tahir Deniz (4)

 

Verslag: Luc Van Immerseel

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square

© Copyright 2015. KVS Branst   Walter Van Ingelgem