March 9, 2020

February 28, 2020

Please reload

Recente berichten

Matchverslag KVS-Branst - Puurs (Beloften)

November 6, 2017

Puurs houdt het na 45 minuten voor bekeken en zijn na rust spoorloos.

 

De scheldezonen waren vanmiddag het Halloween spook van dienst voor de bezoekers uit Puurs. Blauw-wit was vooral na de koffie géén partij voor KVS Branst. Was de tussenstand bij de rust nog nipt (3 – 2), dan was de tweede helft éénrichtingsvoetbal en leek het of de bezoekers al terug naar de kerkhofstraat waren afgezakt. Het begon nochtans erg hoopgevend voor Puurs als na amper 1 minuut Ilco Cuyt onze defensie er af loopt op een lange bal en de bal over onze doelman Benjamin Kusé lobt: 0 – 1. Even schrikken voor de geel-blauwe supporters, maar de thuisploeg reageert gepast als na 6’ Yannick Van Herck, Mathias Van Hoyweghen aanspeelt, deze haalt uit , het leder spat op de onderkant van de lat…. Pech ! Na 10’ dropt Dunken Vandevelde een balletje achter de bezoekende defensie, Yannick reageert alert en verschalkt doelman Lukas Van Den Eede: 1 – 1 ! Amper 1 minuut later kan Yannick opnieuw scoren, maar trapt de wenkende kans naast doel. 26’ opnieuw onze spits ‘Reggi’ die blijkbaar meer moeite heeft met de op zicht ‘gemakkelijke’ kansen om te scoren, als hij alleen op Van Den Eede afstormt, de bal tegen de doelman trapt en de rebound maar voor in te koppen heeft maar toch nog over de lege kooi plaatst. 28’ opnieuw wordt onze verdediging in de rug gepakt met lange bal over links, Ilias Makhtari trapt de bal over ons doel. Positioneel ziet het er achterin bij ons niet altijd goed uit. 33’ Wouter Lamberts die centraal achterin speelt, verschijnt plots alleen voor doel en moet scoren, maar trapt de grote mogelijkheid naast. 37’ knappe aanval en doelpunt van de thuisploeg als Jasper Maerevoet met overzicht , Yannick aanspeelt die passt naar Mathias Van Hoyweghen die in één tijd op doel trapt en nummer 2 tegen het net jaagt: GOOAAAL : 2 – 1. 40’ hoekshop voor Branst getrapt door Ennio Vandenplas, de bal wordt knap door ‘Reggi’ binnen gekopt: GOOOOAAAAL 3 – 1. Toch lukken de bezoekers een vermijdbare aansluitingstreffer kort voor rust (minuut 43), als er opnieuw onvoldoende rugdekking wordt gegeven achterin, Ilias Makhtari vindt uiteindelijk onze doelman Benjamin in gebreke met trap in de korte hoek: 3 – 2,  één minuutje later nog een schicht van Mathias , de bal zoeft nipt over doel.

 

Rust geblazen door Bram Verhavert die vanmiddag de taak van ref op zich neemt, waarvoor dank. Na rust komt de thuisploeg goed uit de startblokken, met vrij snel mooie doelpogingen van Yannick – kopbal na hoekschop via de grond over doel – en een afstandspoging van Jasper Maerevoet die maar net over de kooi van Van Den Eede vliegt. Had de wedstrijd eigenlijk al de eerste helft moeten beslist zijn, dan volgen de doelkansen nu elkaar snel op. 56’ typische goal van onze Reggi – wat een plezier om onze spits bezig te zien – hij anticipeert sneller op een bal dan de bezoekende doelman en tikt het leder slim tegen het net 4 – 2 ! Blijkbaar het nekschot voor een erg bleek Puurs deze tweede helft. Vanmiddag allereerst een pluim voor het collectief , maar graag lichten we enkele jongens er toch even uit. Groot compliment voor de twee jonkies op het middenveld Dunken Vandevelde en Jens Van Praet die op geen meter inspanning keken vanmiddag. Daarnaast verdienen de prestaties van Yannick , Mathias , Jasper en Kobe eveneens een vermelding. 64’ Kobe Drossaert op solo tour komt in de grote rechthoek , en speelt de bal naar Mathias, van hem gaat het naar Yannick die zijn vierde kan scoren, maar zijn poging wordt van de lijn gekeerd, de rebound is voor Mathias die nummer 5 tegen de touwen knalt: GOOOOAAAL 5 – 2.  Kort daarna moet Reggi helaas met een blessure naar de kant. 70’ Vreemd moment als doelman Van Den Eede zich laat verrassen door een mol, Mathias bedankt hiervoor en trapt zijn 3de van de namiddag binnen……GOOOOAAAL 6 – 2. Een kwartier voor tijd lukt hij ook een vierde treffer als hij van buiten de 16 onhoudbaar binnen poeiert: GOOOOAAAL 7-2 ! Mathias heeft echt zijn dagje vanmiddag en dat is hopelijk voor hem een motivatie om terug naar zijn vertrouwde niveau toe te werken. 83’ Mathias nu in de rol van aangever met mooie voorzet van de rechterkant, Ennio Vandenplas kopt binnen GOOOAAAAL 8 – 2. Net voor affluiten draaien beide de rollen om, en mag Mathias op aangeven van Ennio zijn 5de goal (!) van de namiddag binnen trappen. Eindstand: 9 – 2. De score is niet eens overdreven.

 

Voorlopig zijn nu 2 ploegen afgezonderd aan de kop van het klassement : SV Willebroekse 22 ptn en KVS Branst 21 ptn. Volgende week spelen onze Beloften uit bij onze vrienden en buren van VVH Lippelo, de derde in de stand. Lastige karwei , maar onze jongens moeten zeker vertrouwen getankt hebben vanmiddag. Proficiat boys, zo verder werken als team.

 

Verslag Beloften  KVS Branst – RSK Puurs Excelsior (zaterdag 4/11/2017 – 14:30)

Uitslag: 9 – 2 (Rust: 3 – 2)

Doelpunten: 1’ Ilco Cuyt (0 – 1), 10’ Yannick Van Herck (1 – 1), 37’ Mathias Van Hoyweghen (2 – 1),  40’ Yannick Van Herck (3 – 1),  42’ Ilias Makhtari (3 – 2), 56” Yannick Van Herck (4 – 2), 64’Mathias Van Hoyweghen (5 – 2), 70’ Mathias Van Hoyweghen (6 – 2), 75’ Mathias Van Hoyweghen (7 – 2), 83’ Ennio Vandenplas (8 – 2), 89’ Mathias Van Hoyweghen (9 – 2)

Selectie KVS Branst: Benjamin Kusé – Zeger Bogaert –  Wouter Lamberts – Kobe Drossaert -  Jasper Maerevoet – Milo Claes – Jens Van Praet – Mathias Van Hoyweghen – Dunken Van De Velde – Ennio Vandenplas – Rutger Smets – Yannick Van Herck

Scheidsrechter : Bram Verhavert

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square

© Copyright 2015. KVS Branst   Walter Van Ingelgem