March 9, 2020

February 28, 2020

Please reload

Recente berichten

Matchverslag SV Aartselaar - KVS Branst (1ste ploeg)

November 6, 2017

Genietbare, spannende partij eindigt onbeslist.

 

Na een succesvolle maand oktober met 11 op 15 maakten we vanmiddag de verplaatsing naar SV Aartselaar. De jongste jaren steevast een top 5 ploeg en zowat het ‘zwarte beest’ voor KVS Branst. We herinneren ons maar al te goed hoe we de jongste duels tegen hen verloren op onterechte wijze, maar ook dat is voetbal en een leerproces voor onze jongens.  Hoewel dit elftal huidig seizoen onder leiding van coach Toon Spiessens net als wij een mindere seizoenstart kenden zijn ook zij de laatste weken goed op dreef, met 5 zeges uit hun jongste 7 duels (16 op 21). Géén Darcon bij de thuisploeg (werkverplichtingen) en géén Kenny Van Aken bij de Scheldezonen (blessure) zo kreeg Jelle Hermans nog eens de kans om zijn kunnen te tonen in de spits. Hij mag terugblikken op een goede wedstrijd.

 

Na de openingsfase (10 minuten) zie je reeds de intenties van beide ploegen. Branst heeft graag de bal en wil altijd - thuis of uit – zijn wil opdringen, het recept van Aartselaar is ook al lang gekend, zij wachten op balverlies van de tegenstander om in de omschakeling hun kans te gaan. Zij hanteren graag de lange bal en speculeren op de snelheid van hun aanvallers, vanmiddag is dat vooral  langs Ely Engo Imbula. Onze flankverdediger Jens Vanderhoeven heeft zijn handen vol in de eerste 45 minuten met het nummer 10 van de thuisploeg. De eerste mogelijkheid is voor geel-blauw als Tim De Voeght van rechts een bal voor doel kan brengen, Tim Bakker controleert en in de draai wordt hij in extremis afgeblokt. Even later knalt Jelle Hermans op doel, de hete patat kan in 2 tijden worden gepakt door thuisdoelman Mike Royers. Branst is de beter combinerende ploeg en zoekt naar de openingen, in minuut 21 gaat Wiebe Bakker zijn kans van op afstand, zijn pegel wordt via de vuisten van Royers geweerd, helaas niemand bij de rebound. 25’ Opnieuw Branst via Jelle Hermans die in de 16 wordt aangespeeld door Mohamed Boufarit, Jelle trapt met links over doel. Pas daarna kan de thuisploeg het evenwicht wat herstellen, en proberen ze zowel tussen de lijnen als  van op de bank, de jonge scheidsrechter Michiel Allaerts te intimideren, het dient gezegd de ref behoort vanmiddag bij de beteren op het veld. Zo schreeuwen ze in minuut 27 om strafschop als in een duel in de 16 een thuisaanvaller neergaat na tussenkomst van Mohamed Boufarit. De ref ziet géén overtreding. Na 35’ komt Wiebe Bakker van links naar binnen, zijn afstandschot gaat maar net over doel. Kort voor rust beste mogelijkheid voor Aartselaar (42’), als Imbula van op rechts wordt aangespeeld, hij trapt van kortbij op een attente Mathias Gerinckx.

 

Ruststand 0 – 0. Het is afwachten of Jens Demul kan terugkeren, hij werd vroeg in de wedstrijd aan de enkel geraakt en lijkt hiervan niet te herstellen. Kort na de hervatting (49’) moet hij dan ook noodgedwongen naar de kant, in zijn plaats komt Brent Caluwaerts.

57’ Tim Bakker die wel hard werkt maar toch een moeilijke namiddag kent, kan zich nu eens goed doorzetten op links, hij levert een prima voorzet af en Jens Vanderhoeven torent boven iedereen uit en kopt de bal erg mooi tegen het net: GOOOOOOOAAAL: 0 – 1 ! Gaat het dan toch eens lukken en doorbreken we de mythe ? 70’ heet standje voor ons doel, na balverlies van Mohamed Boufarit, Imbula  dribbelt zichzelf een weg naar doel, maar kan nog net afgeblokt worden. Slechts even uitstel echter, want een lange bal komt in de rug van Brent,  Mats Holvoet eerst op de bal , brengt deze voor doel, waar Beau Van Tongeren geheel ongedekt aan de tweede paal kan binnen koppen: 1 – 1. Met nog twintig minuten op de klok weet je dat het nog erg lastig wordt. En dat blijkt al 1 minuut later als opnieuw Van Tongeren geheel vrij centraal voor ons doel een geweldige mogelijkheid krijgt om zijn ploeg op voorsprong te schieten, doch gelukkig voor ons naast trapt. Zo hadden we in amper 2 minuten bijna alles weggegooid. Branst is toch even de pedalen kwijt, en de organisatie achterin is weg, vooral omdat we te laag staan en te veel spelers uit positie voor de bal gaan lopen. 80’ opnieuw lange bal in de rug van onze defensie Imbula stormt op Mathias Gerinckx af en is eerst op de bal, hij trapt echter het leder in het zijnet…. Hier komen we opnieuw goed weg. 84’ Nu een geweldige kans nog voor ons om de drie punten mee huiswaarts te nemen. Kobe Drossaert die net is ingevallen levert een perfecte voorzet af richting Jelle Hermans die afgezonderd voor Mike Royers opduikt. Jelle die nochtans sterk is met het hoofd, kopt de 100 % kans helaas recht op de doelman. Dit was het laatste wapenfeit van een wedstrijd die we zowel hadden kunnen winnen als verliezen en lijkt het me een terechte uitslag.

 

Zo blijven we ook onze zesde duel op rij ongeslagen. Het wordt nu wat uitkijken of we de geblesseerde spelers Kenny Van Aken , en de vanmiddag uitgevallen Jens Demul en Wiebe Bakker kunnen recupereren. Volgende week zondag zijn we gastheer voor SK Wilrijk dat vandaag verrassend thuis onderuit ging tegen Schelle Sport met 1 – 2. Supporters op post !

 

Verslag eerste elftal  SV Aartselaar - KVS Branst  (zon. 05/11/2017 – 14:30 uur)

 

Uitslag:  1 - 1 (Rust: 0 – 0)

Selectie KVS Branst: Matthias Gerinckx –  Jens Demul –  Brahim Ben Sallam – Mohamed Boufarit - Jens Vanderhoeven – Thomas Brigez – Olivier Borreman – Tim Bakker – Tim De Voeght -  Wiebe Bakker – Jelle Hermans 

Wissels:  50’ Jens Demul out, Brent Caluwaerts in, 76’ Wiebe Bakker out, Matthias Van Hoyweghen in, 82’ Tim Bakker out , Kobe Drossaert in – NG Florian Van Daele

Doelpunten: 57’ Jens Vanderhoeven (0 – 1), 71’ Beau Van Tongeren (1 – 1)

Gele kaart(-en) KVS Branst :  74’ Wiebe Bakker

Scheidsrechter: de heer Michiel Allaerts (11) bijgestaan door Edward Vandyck (2) en Bertrand Poppe (3)

 

Verslag : Luc Van Immerseel

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square

© Copyright 2015. KVS Branst   Walter Van Ingelgem