March 9, 2020

February 28, 2020

Please reload

Recente berichten

Matchverslag KVS Branst - SK Wavria (1ste ploeg)

October 30, 2017

Slappe eerste, maar sterke tweede helft goed voor 9 op 9.

 

Op de kalender vanmiddag het bezoek van SK Wavria, paarswit had de jongste 2 wedstrijden verloren, en de Scheldezonen wilden graag een vervolg breien aan de 6 op 6 na overwinningen thuis tegen Kessel United en uit bij Borsbeek Sport. Het was ook een blij weerzien met ex-speler Axl Van Dyck die 2 mooie seizoenen bij onze club heeft gekend. Weinig volk komen opdagen voor dit duel, niet verwonderlijk als je weet dat er zowel thuiswedstrijden waren deze middag voor KSV Bornem, FC Mariekerke en KFC Wintam.

 

Over het relaas van de eerste 45 minuten kunnen we erg kort zijn, geen tempo, weinig inspiratie, veel slordigheden, en erg weinig gevaar voor beide doelen. We noteren een eerste mogelijkheid pas in minuut 33 als beste man op het veld Olivier Borreman een lage, lang pass verstuurt naar Kenny, Wiebe Bakker neemt over en knalt de vuisten van doelman Sam Jaspers warm.  Beste mogelijkheid is in minuut 39 na een opbouw op links via Jens Vanderhoeven  die Tim De Voeght aanspeelt, Tim haalt de achterlijn , komt naar binnen en trapt de bal naar de korte hoek, doelman Jaspers vindt een bondgenoot met de doelpaal om het leder in 2 tijden te stoppen. Dit is zowat alles wat we over deze eerste helft moeten onthouden, aan de overkant bleef onze doelman Matthias Gerinckx zo goed als werkloos.

 

Trainer Robert Wets beseft dat hij aanvallend iets meer moet proberen en doet in de rust een dubbele wissel, Ismail Rabhi en Axl Van Dyck – die verrassend op de bank moest starten komen Cedric Van Elverdinghe en Sebastiaan Van Dyck vervangen. Dezelfde elf bij de thuisploeg voor de tweede helft. Coach Andy Marin zal allicht onze jongens gevraagd hebben het tempo de hoogte in te jagen , en deze boodschap was begrepen, want de amusementswaarde was na de pauze zeker van een aanzienlijk hoger niveau.  55’ verre inworp Thomas Brigez, een bezoekende verdediger kopt ongewild de bal door naar de tweede zone, waar Wiebe Bakker attent opduiKt en de bal met het hoofd in het hoekje deponeert: GOOOOOOAAAAAAL ,  BINNEEEEEEUH 1 – 0.

 

Defensief staan we  goed en winnen onze jongens de duels, wat ons toelaat de tegenstander naar achter te duwen, waren de kansen de eerste helft nog schaars, volgden ze nu elkaar snel op. Onder impuls van een sterk spelende Olivier Borreman gaan onze jongens op zoek naar een tweede doelpunt. Het zal vader Frank zeer zeker deugd gedaan hebben. 69’ een klaar kijkende Thomas Brigez stuurt door de as Kenny Van Aken weg, onze spits schudt de laatste verdedigers af en werkt erg beheerst af:  GOOOOOOAAAAAAAAAL !! 2 – 0.

 

De bezoekers zitten op de knieën, en mits wat meer overleg of techniek hadden de cijfers nog veel hoger kunnen (moeten) oplopen, maar mij hoor je niet klagen. 71’ een bedrijvige Tim Bakker zet zijn mannetje in de wind zet de bal goed voor doel waar de ingekomen Jelle Hermans de bal lijkt binnen te koppen, doelman Jaspers kan nog redding brengen. 76’ eerste echte doelgevaar die naam waardig van de bezoekers als Bob Daeseleire van afstand met een kromme bal onze doelman tracht te verschalken, Matti redt in stijl.  De ruimtes worden alsmaar groter en je krijgt de indruk dat de paarse verdedigers hun tank leeg is, bij een snelle omschakeling van de thuisploeg een 2 tegen 1 situatie, Kenny speelt onbaatzuchtig Wiebe aan die altijd de 3 – 0 moet scoren, maar toch nog weet naast doel te trappen. 82’ Vrije trap op een mooie plaats centraal aan de 16. Brent achter de bal , en met een heerlijke trap raakt hij de binnenkant van de paal, dit had een beter lot verdiend. Ook Ivano Olivini doet op het einde nog zijn duit in de zak als hij Kenny komt vervangen, eerst kopt hij een voorzet van Tim Bakker net over doel en in minuut 87 gaat Thomas Brigez aan de haal, bal iets te ver van de voet, komt via doelman Jaspers bij Ivano die kalm nummer 3 binnen duwt GOOOOOAAAAAAAL: 3 – 0.

 

Dik verdiende derde opéénvolgende zege voor onze Scheldezonen. Nu volgen er een aantal zware tegenstanders (Aartselaar en Wilrijk) en zullen we binnen enkele weken kunnen inschatten wat de waarde is van dit elftal tegenover ploegen uit de top 5. We verwachten dat onze jongens de nodige ambitie zullen tonen om ook in deze wedstrijden er alles aan te doen om trachten punten te nemen. Supporters op post  !  Vermelden we nog de keurige leiding van de jonge scheidsrechter Thomas Pollet en zijn assistenten.

 

 

Verslag eerste elftal  KVS Branst – SK Wavria  (zon. 29/10/2017 – 15 uur)

Uitslag:  3 - 0 (Rust: 0 – 0)

 

Selectie KVS Branst: Matthias Gerinckx –  Jens Demul –  Brahim Ben Sallam – Mohamed Boufarit - Jens Vanderhoeven – Thomas Brigez – Olivier Borreman – Tim Bakker – Tim De Voeght -  Wiebe Bakker - Kenny Van Aken 

Wissels:  67’ Tim De Voeght out, Jelle Hermans in, 74 Mohamed Boufarit out, Brent Caluwaerts in, 84’ Kenny Van Aken out , Ivano Olivini in – NG Florian Van Daele

 

Doelpunten: 55’ Wiebe Bakker (1 – 0), 69’ Kenny Van Aken (2 – 0), 87’ Ivano Olivini (3 – 0)

 

Gele kaart(-en) KVS Branst :  50’Tim Bakker

 

Scheidsrechter: de heer Thomas Pollet (4) bijgestaan door Michele Seeldraeyers (2) en Sammy Puttemans (6)

 

Verslag Luc Van Immerseel

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square

© Copyright 2015. KVS Branst   Walter Van Ingelgem