March 9, 2020

February 28, 2020

Please reload

Recente berichten

Matchverslag K. Borsbeek Sport - KVS Branst (1ste ploeg)

October 23, 2017

 

Scheldezonen pakken opnieuw verdiend belangrijke driepunter.

 

Hebben onze jongens het juiste spoor gevonden ? Het lijkt er alleszins wel op want we blijven in Oktober nu toch al 4 wedstrijden ongeslagen. We voegen er meteen wel aan toe dat het gisterenmiddag aan de Boechoutsesteenweg in Borsbeek geen onvergetelijke wedstrijd werd, maar na 90 minuten wel een terechte winnaar had met KVS Branst. Er is zeker nog marge om diverse zaken te verbeteren, defensief doen we het niet onaardig , vooral de kwaliteit in de laatste beslissende pass of voorzet ontbreekt nog en als we dit kunnen oplossen dan kan dit elftal mogelijk nog meerdere tegenstanders verrassen.

 

De gegevens vooraf:  Borsbeek stond onderin met 6 punten, Branst had er 11, zaak was dus om trachten die kloof te vergroten. De thuisploeg verscheen met een 3 – 5 – 2 opstelling aan de aftrap, Branst koos voor dezelfde basis elf als vorige week. Erg smal veld, dus zowat elke ingooi was zo goed als een hoekschop of voorzet. De thuisploeg had weinig variatie in zijn spel en moest het vooral hebben van de standaard situaties als deze met kapitein Yannick Tritz die de bal voor doel gooide en daar de gestalte zocht, of in de omschakeling speculeerde op de snelheid van Zakaria Haïd El Assiri.

3de minuut Jens Vanderhoeven achter een vrije trap, zoekt het hoofd van Kenny Van Aken die niet ver naast kopt. De Scheldezonen proberen het heft in handen te nemen, maar onze lange bal van achter uit is voorlopig onzuiver. 19’ Eerste doelgevaar voor de thuisploeg als scheidsrechter Zharkov – ten onrechte – een overtreding heeft gezien van Jens Vanderhoeven, Tritz brengt de vrije trap mooi voor doel, de mee opgekomen Andy Heylen mag in de tweede zone vrij koppen, onze doelman Florian komt niet, maar het leder gaat gelukkig naast.

23’ Halfweg de eerste helft lijden we te vaak onnodig balverlies op het midden en zijn er countermogelijkheden voor groen-wit, nu trapt Andranik Hovsepyan op doel, Florian pakt goed. 28’ Bizarre fase in de 16 als Tim met een slag op de neus geveld wordt , bloedneus, maar ook de scheidsrechter doet alsof zijn neus bloedt en laat onbegrijpelijk doorspelen. 29’ Voorzet van Robin De Coninck, Baris Ozturk – opnieuw ongedekt in tweede zone – kopt over doel. Op het halfuur nu mooie aanval van geel-blauw, Tim Bakker – die vanmiddag een verdienstelijke wedstrijd speelt – opent op Jens Vanderhoeven , goede strakke voorzet, mooi positie gekozen van Kenny die in één tijd over doel devieert. 32’ scherp aangesneden vrije trap van Wiebe Bakker naar Kenny die aan tweede paal net niet goed genoeg bij de bal kan. 35’ opnieuw een erg licht toegekende vrije trap centraal voor ons doel. Zakaria Haid met knal, Florian weert de loeier goed in corner. 36’ Handspel van Yannick Tritz in de 16 en gezien en gefloten door de ref: Strafschop ! Onze kapitein Jens Demul achter de bal en doelman Yannick Janssens kansloos GOOOOOAAAAAAL 0 – 1. Op slag van rust pech nog voor de thuisploeg als hun gevaarlijkste man Zakaria Haid op rechts aan de haal gaat en strak naar de verste hoek uithaalt, het leder gaat via buitenkant paal naast…..oef, en luttele seconden later opnieuw bij verre inworp komt de bal aan de tweede zone bij Yarrith Wouters die van kortbij over ons doel kopt. Zo is de ruststand lichtjes in ons voordeel maar heeft de thuisploeg toch ook de nodige mogelijkheden gehad.

 

De tweede helft kan niet beter beginnen voor KVS Branst als bij een snelle omschakeling opnieuw Yannick Tritz een strafschop fout maakt op Kenny Van Aken, bal op de stip en nu een geel karton er boven op. Jens Demul opnieuw achter de bal en ook dit keer erg knap omgezet: GOOOOOOOAAAL KVS BRANST 0 – 2 !

58’ Allicht de knapste aanval van de middag uit het boekje, Tim Bakker demareert over links, bal gaat naar Kenny die met subtiel hakje aflegt naar Wiebe Bakker die maar net naast besluit. 61’ even déjà-vue gevoel nu , we krijgen een hoekschop via Wiebe, en enkele seconden later bijna doelpunt aan de overkant, want de bal wordt afgeweerd een thuisspeler mag centraal zowat 30 meter oversteken zonder een Branst speler op zijn weg tegen te komen, speelt het leder in de rug van Mohamed Boufarit, Baris Ozturk oog in oog met Florian, die de poging via zijn been gelukkig in hoekschop ziet gaan. Dergelijke situatie mag echt niet gebeuren, positionele fouten die zeker in de nabespreking zal komen. Even later probeert Achraf Dahman Haimoud vanop afstand maar de bal gaat naast. 64’ de thuisploeg laat nu wat meer ruimte want moet komen, daardoor kunnen we nu op onze beurt counteren, Kenny naar de snelle Tim De Voeght, die nog net voor doel wordt afgeblokt in corner. 77’ opnieuw uitbraak via Tim Bakker over rechts, de ingekomen Ivano Olivini staat volledig vrij aan de tweede paal, maar de bal gaat naar Wiebe die aan de elfmeter stip opduikt, echter hij mist zijn trap en de bal gaat naast , hier hadden we de wedstrijd definitief moeten afmaken. 80’ opnieuw onnodig spanning in de wedstrijd wanneer nu Brahim Ben Sallam – één van de uitblinkers vanmiddag - ongelukkig de bal met de handen beroerd op een ongevaarlijke plaats in de 16, opnieuw strafschop….Baris Ozturk laat nu Florian kansloos: 1 – 2.  Zo krijgen we nog ruim 10 minuten spanning.  84’ Verbijstering bij de geel-blauwe aanhang en op onze bank: Ivano op links weg speelt Jelle Hermans aan die de 1 – 3 binnen duwt…..echter alleen eerste assistent Niels Belmans heeft buitenspel gezien en ontneemt ons een geldig doelpunt….. De thuisploeg kan nog één keer dreigen in het slot, Zakaria Haid en Mohamed Boufarit gaan in duel in onze rechthoek, eerstgenoemde gaat neer en claimt opnieuw een strafschop, de scheidsrechter geeft nu geen krimp. 

 

Zo eindigt de wedstrijd toch met een verdiende winnaar en komen we op een mooie zesde plaats terecht. Dit moet ons vertrouwen geven om als collectief verder goed te blijven werken en presteren. Eerstvolgende wedstrijd zondag 29 oktober om 15 uur ontvangen we SK Wavria. Supporters op post !

 

Verslag eerste elftal  K. Borsbeek Sport - KVS Branst   (zon. 22/10/2017 – 15 uur)

 

Uitslag:  1 - 2 (Rust: 0 – 1)

 

Selectie KVS Branst: Florian Van Daele –  Jens Demul –  Brahim Ben Sallam – Mohamed Boufarit - Jens Vanderhoeven – Thomas Brigez – Olivier Borreman – Tim Bakker – Tim De Voeght -  Wiebe Bakker - Kenny Van Aken 

Wissels:  68’ Kenny Van Aken out, Ivano Olivini in – 72’ Tim De Voeght out, Jelle Hermans in – 90’ Tim Bakker out, Brent Caluwaerts in – NG Matthias Gerinckx

 

Doelpunten: 36’ Jens Demul (pen. 0 – 1) , 48’ Jens Demul (pen. 0 – 2), 80’  Baris Ozturk (pen. 1 – 2)

Gele kaart(-en) KVS Branst : géén

 

Scheidsrechter: de heer Alexzander Zharkov (11) bijgestaan door de heren Niels Belmans (10) en

Jacques Van Waeyenbergh (7)

 

Verslag: Luc Van Immerseel

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square

© Copyright 2015. KVS Branst   Walter Van Ingelgem