March 9, 2020

February 28, 2020

Please reload

Recente berichten

Matchverslag KVS Branst - Kessel United (eerste ploeg)

October 16, 2017

 

 

12de man–KVS Branst jeugd–stuwt het eerste elftal naar een derde thuiszege !

 

Ondergetekende heeft een kritische pen, maar is wat blij als er een verslag als vandaag kan neergeschreven worden. Zondag 15 oktober 2017 mag gerust als een hoogdag in de geschiedenis van onze geliefde club opgetekend worden. Wat we gisterenmiddag in een zonovergoten Buizerdstadion te zien kregen tart elke verbeelding. Een mens zou er lyrisch van worden. De voorbije maanden is er achter de schermen zeer goed werk verricht met allerlei initiatieven om een brug te bouwen tussen wat heet onder- en bovenbouw. Trouwens in het charter van de club staat vermeld dat we niet alleen jonge spelers een goede voetbalopleiding willen aanbieden met gediplomeerde trainers, maar dat het onze ambitie blijft ons te profileren als een familieclub in onze gemeente, waar jong en oud graag samenkomen en normen als respect en verdraagzaamheid hoog in het geel-blauwe vaandel staan.

 

Wat zich gisteren afspeelde op en rond het A-terrein moet één ieder die een hart heeft voor KVS Branst de nodige energie geven om de ingeslagen weg verder te zetten – zij aan zij – ook in minder goede tijden. We zijn terecht beloond met een Footpass Award als regionale Quality Club, dat werd zondag wel duidelijk. Even wat duiding voor de mensen die de wedstrijd niet hebben bijgewoond. Het scenario : Alle jeugdspelers werden met ouders en supporters uitgenodigd om het duel tegen Kessel United bij te wonen, met tromgeroffel , trompetgeschal, spandoeken en aanmoedigingsliederen – inderdaad You’ll never walk alone ! Na de wedstrijd konden alle spelertjes dan met hun respectievelijke ‘Peter’ (= speler van de seniors) op de foto en daarna genieten van een verkwikkend ijsje.  Terreinverzorger Leander had opnieuw gezorgd voor een biljartlaken, ronduit schitterende grasmat. Het was van 10 september – thuis tegen OG Mortsel - geleden dat onze jongens nog eens de smaak van een zege hadden geproefd en ze wilden maar wat graag voor deze aanhang vanmiddag de drie punten nemen. De Scheldezonen vanmiddag in het groen liepen door een erehaag van wel 90 jeugdspelers het veld op met geel-blauwe rookpotten, sfeer van de grote dagen, het deed uw verslaggever zelfs terugdenken aan een titelwedstrijd in mei 1996 , toen er voor een volle Buizerd kampioen werd gespeeld met het eerste elftal. Eens de rook was opgetrokken, kon de wedstrijd van start gaan.

 

Na 9 minuten , eerste dreiging via de thuisploeg, een één-tweetje tussen Tim Bakker en Tim De Voeght – die beide dit seizoen debuteerden in het eerste elftal – eerstgenoemde haalt de achterlijn, legt de bal terug, maar een verdedigende voet kan groter gevaar verhinderen. De eerste 45 minuten zijn echter niet groots, want hoewel we het gevoel hebben het eerste half uur te controleren is er nauwelijks doelgevaar te noteren. Het derde kwartier krijgen we het op het middenveld wat moeilijker en komen de bezoekers meer opzetten, eerst gaat Jennero Rijaard op links aan de haal, hij probeert vanuit een scherpe hoek zelf zijn kans te gaan, doelman Florian Van Daele weert in hoekschop. Nauwelijks 1 minuut later lijkt de 0 – 1 in de maak als volledig ons centrum open ligt en Steven Cuyt vrij op Florian afstormt, hij schuift gelukkig voor ons het leder naast het doel…. Nu komen er wel snel opéénvolgend kansen, want 42’ Kenny op links snelt over zijn tegenstander, komt schuin oog in oog met doelman Matti Knapen, gaat zelf zijn kans maar trapt op het bezoekende sluitstuk. Zo gaan we rusten met een brilscore na een tot dan wat teleurstellend duel, waarbij vooral de 12 de man zich positief laat gelden.

 

De aanmoedigingen van onze achterban inspireren onze jongens duidelijk wel in een sterkere tweede helft.

48’ Wiebe Bakker met een geweldige rush van 50 – 60 meter overlapt de rechterflank, Tim Bakker en Kenny Van Aken kiezen echter niet goed positie voor doel, en niemand bij de lage voorzet helaas aan de eerste paal. Eén minuut later wordt een hoekschop van Branst afgeweerd en staan we volledig uit positie want plots een 2 tegen 3 (Kessel) spelers situatie, gelukkig spelen de bezoekers het slecht uit, want dit had wel erg zuur geweest. Maar van dan af is de thuisploeg resoluut de betere ploeg en proberen we het laken naar ons toe te trekken. 51’ een afvallende bal aan de 16, Wiebe in volley, optisch bedrog, want we zien hem binnen gaan, echter net naast….

Minuut 56, hoekschop KVS Branst via Wiebe, bal komt aan tweede paal bij Kenny die oordeelkundig terug kopt op Olivier en die fusilleert van kortbij doelman Knapen: GOOOOOOOOAAAAAAAAAL !!!!! 1 – 0 Dag Moeder…. Hoe bevrijdend kan dit werken, ‘Borri’ gaat dit op gepaste wijze vieren bij onze jeugd en neemt de ploeg mee, ontroerend mooi. Het blijft met deze tussenstand natuurlijk erg spannend en de minuten worden afgeteld, tussen het uur en minuut 75 wisselen beide coaches elke 3 keer, 74’ Jelle Hermans die de moe gestreden en verdienstelijke Kenny Van Aken is komen vervangen, staat nauwelijks enkele seconden op het veld als hij één op één komt met doelman Knapen, hij schuift de bal ogenschijnlijk binnen, maar verdediger Maxim Coenen kan nog net het leder van de doellijn vegen. 80’ vrije trap rechts aan buitenkant rechthoek, Jens Vanderhoeven met knappe bal, Jelle mist de wenkende kopkans om de geruststellende 2 – 0 te scoren. Zo blijft het gevaarlijk en zenuwslopend uiteraard…..en in het slot van de wedstrijd bijna de anti climax als Florian - die nochtans een goede wedstrijd speelt - onoordeelkundig ver zijn doel verlaat, de technisch begaafde Bilal El Merboh lobt de bal naar het lege doel, en de voetbalgoden kiezen nu onze kant, want de bal botst net over de dwarslat……..een grote zucht weergalmt door de Buizerd.

 

Zo had géén enkele regisseur deze middag beter kunnen bedenken en zaten er alle ingrediënten in. We kregen een top sfeer, prachtig weer, veel spanning, een verlossend doelpunt en een belangrijke overwinning, een zege van het collectief ! De twaalfde man is vanmiddag de grote winnaar. We bedanken oprecht iedereen die deze onvergetelijke middag mee mogelijk heeft gemaakt, voor herhaling vatbaar. Uiteindelijk heeft het feestje nog geduurd tot de late uurtjes, met muziek van onze huis DJ, dans en wat gerstenat. Een namiddag om te koesteren Scheldezonen en –dochters !

Volgende week zondag verplaatsen we ons naar Borsbeek, supporters op post.

 

Verslag eerste elftal  KVS Branst – Kessel United  (zon. 15/10/2017 – 15 uur)

Uitslag:  1 - 0 (Rust: 0 – 0)

Selectie KVS Branst: Florian Van Daele –  Jens Demul –  Brahim Ben Sallam – Mohamed Boufarit - Jens Vanderhoeven – Thomas Brigez – Olivier Borreman – Tim Bakker – Tim De Voeght -  Wiebe Bakker - Kenny Van Aken 

Wissels:  58’ Tim Bakker out, Ivano Olivini in – 65’ Mohamed Boufarit out, Brent Caluwaerts in – 74’ Jelle Hermans in, Kenny Van Aken out – NG Matthias Gerinckx

Doelpunten: 56’ Olivier Borreman (1 – 0)

Gele kaart(-en) KVS Branst : géén

Scheidsrechter: de heer Indy Gebruers (5) bijgestaan door Edward Vandyck en Bertrand Poppe

 

Verslag: Luc Van Immerseel

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square

© Copyright 2015. KVS Branst   Walter Van Ingelgem