March 9, 2020

February 28, 2020

Please reload

Recente berichten

Verslag KVS Branst - SK Sint-Amands (Beloften)

October 15, 2017

Beloften winnen, maar daarmee is alles gezegd....

 

Onze Beloften draaien ook dit seizoen totnogtoe mee bovenin het klassement. Maar hoedanook hebben onze jongens ons op zaterdag maar zelden verwend met goed voetbal. Eerder al in de verslagen kon je de kritiek lezen dat te veel spelers onder hun niveau presteren en dat vooral inzet en beleving ontbreken in deze ploeg. Ook deze middag was het van dat aan de Riddermoerstraat met het bezoek van onze geburen uit Sint-Amands. Het mooie herfstzonnetje kon onze spelers niet inspireren om er een leuke wedstrijd van te maken. Het is dan toch wat ergerlijk te moeten vaststellen dat de jongeren onder hen, Jens Van Praet, Dunken Van De Velde en Wouter Lamberts – mogelijk met wat minder technische bagage dan de anderen – het voortouw nemen en wel een grote inzet tonen en op géén metertje inspanning kijken. Laat nu net die beleving de basis geweest zijn van het succes (titel) vorig seizoen.  We mogen als voetballer niet enkel tevreden zijn met het resultaat (winnen) alleen, voor sommige spelers zijn deze Beloften wedstrijden een leerschool in hun verdere ontwikkeling, voor andere een gelegenheid om de trainers te tonen dat ze op hen kunnen rekenen voor het eerste elftal. De laatste weken kan echter niemand overtuigend een selectie afdwingen en dat zouden we graag snel terug anders zien Scheldezonen !

 

Het wedstrijd verhaal dan. Koen De Meulder heeft de smaak te pakken en kwam het elftal opnieuw helpen, deed dit opnieuw voorbeeldig, waarvoor dank! Ook voor Florian die de taak als scheidsrechter op zich nam. De eerste twintig minuten kunnen we zo overslaan, want er was letterlijk niets te noteren. 21’ eerste aanval die naam waard als Steve Nwaté in de diepte er van door gaat, maar wat onbesuisd over het doel van Niels Van Opstal trapt. 24’ goede opening van Mathias Van Hoyweghen naar rechts op Jasper Maerevoet, die het in één tijd wil proberen, zijn trap gaat naast. 26’  1 – 0, GOAAAL als Steve sneller is op de bal dan de bezoekende defensie. Amper één minuutje later komt Steve terug in stelling, maar hij werkt te slap af en Van Opstal kan het leder pakken. Op het halfuur een hoekschop voor de bezoekers en dat is meestal toch gevaar – zie vorige wedstrijden, en ook nu verdedigen we veel te slap en kan Mimoun Boutaybi gemakkelijk een tweede bal aan de kleine rechthoek binnen koppen: 1 – 1.

39’ Zeger Bogaert ontzet een bal in de eigen 16, Steve kopt door naar Jelle Hermans die binnen bereik van de bezoekende doelman trapt, daar was meer mee te doen. Net voor rust kan geel-blauw toch terug op voorsprong klimmen als eerst Mathias op de doelpaal knalt, de tweede bal is voor Jelle Hermans, die nu wel goed zijn opponent afhoudt en de opening vindt: GOOOOAAAL: 2 – 1.

 

Onze hoop dat deze voorsprong onze jongens zou motiveren voor een betere tweede helft wordt al snel in de kiem gesmoord, want opnieuw beginnen onze jongens erg mak en lusteloos. Op het uur verschijnen we pas voor een eerste maal in de 16 van rood-wit, als Steve voorbij zijn mannetje gaat en goed teruglegt op Mathias ,die knalt de wenkende kans op een verdedigend been. 64’ Steve krijgt nu erg goede kans om te scoren als hij zich op snelheid doorzet, maar trapt dan nogal knullig naast. Echter moeten we vaststellen dat de bezoekers meer op zoek gaan naar een gelijkmaker en daar ook een paar kansjes voor bij elkaar spelen, we komen goed weg bij opnieuw een hoekschop tegen, als een vrijstaande Sint-Amands speler aan de tweede paal de bal niet binnen kopt, maar de bal slecht raakt. We gaan het slotkwartier in, een kopbal van Jelle Hermans wordt door Mohamed El Omari van de lijn geveegd. De beslissing valt in minuut 83’ als we mogelijk een van de beste ingevingen van de wedstrijd zien, Mathias brengt een hoekschop bij Jasper Maerevoet, die met een goede wreeftrap strak op doel schiet, doelman Van Opstal weert met de vuisten, maar Jens Van Praet is er als de kippen bij om de rebound binnen te werken: GOOOOAAAL: 3 – 1. Slechts 2 minuten later komt de overdreven eindstand op het bord als Jelle -  mogelijk in buitenspelpositie – mag doorgaan en beheerst nummer 4 tegen het net legt: GOOOAAAL 4 – 1.

 

Zo is het verschil groter op het scorebord dan op het veld, en kunnen onze Beloften aansluiting bewaren bovenin het klassement, hoewel bepaalde zaken dringend beter moeten als we dit zo willen houden.

Volgend duel , uitwedstrijd bij Leest United, aftrap reeds om 13 uur. Supporters op post !

 

Verslag Beloften  KVS Branst – SK Sint-Amands (zaterdag 14/10/2017 – 15:00)

Uitslag: 4 – 1 (Rust: 2 – 1)

Doelpunten: 26’ Steve Nwaté (1 – 0), 30’ Mimoun Boutaybi (1 – 1), 42’ Jelle Hermans (2 – 1), 83’ Jens Van Praet (3 – 1), 85’ Jelle Hermans (4 – 1)

Selectie KVS Branst: Koen De Meulder – Zeger Bogaert – Brent Caluwaerts – Wouter Lamberts - Jasper Maerevoet – Seppe De Smedt – Steve Nwaté - Milo Claes – Jens Van Praet – Mathias Van Hoyweghen – Dunken Van De Velde – Jelle Hermans – Rutger Smets – Hamid Ouslama – Yannick Van Herck

Scheidsrechter : Florian Van Daele

Gele kaart(-en) KVSB: géén

 

Verslag : Luc Van Immerseel

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square

© Copyright 2015. KVS Branst   Walter Van Ingelgem