March 9, 2020

February 28, 2020

Please reload

Recente berichten

Matchverslag: Hove Sport - KVS Branst (1ste ploeg)

October 9, 2017

 

Pareltje van 17-jarige Brent Caluwaerts levert in extremis nog één punt op!

 

Vanmiddag tweede verplaatsing op rij naar Hove Sport, ze promoveerden vorig seizoen van vierde naar onze reeks. Klein veld, waar de gemeentelijke diensten af en toe vergeten te maaien, want het gras stond toch wel 1 of 2 kontjes te hoog. Goed voor onze jongens om nog maar eens te vast te stellen in welke omstandigheden ze bij ons mogen voetballen. Enkele wijzigingen in het elftal, bij afwezigheid van doelman Matthias Gerinckx en Wiebe Bakker, kwamen Florian Van Daele en Mathias Van Hoyweghen aan de aftrap, Wesley Bauwens nam plaats op de bank , in zijn plaats speelde Brent Caluwaerts.

 

De beginfase was vrij nerveus , met veel slordigheden aan beide kanten, je kon vrij snel merken dat beide ploegen wat zoeken naar vertrouwen. Kansen bleven uit tot minuut 19, wanneer Brent Caluwaerts, flankspeler Redy Dhondt in de 16 uit evenwicht brengt. De jonge scheidsrechter Arne De Beuckelaer aarzelt niet en fluit misschien toch wel terecht voor een (lichte) strafschop. Brent had allicht beter zijn tackle niet ingezet , maar ok , Wim Meeus oog in oog met Florian faalt niet en trapt gewoon de bal in het midden tegen het net:  1 – 0, opnieuw moeten onze jongens achtervolgen. Lang duurt het niet om terug op gelijke hoogte te komen , want reeds in minuut 22 stuurt Brent met een knappe pass Kobe Drossaert weg die goed overzicht behoudt en zijn lage voorzet naar de tweede paal wordt beheerst door Kenny Van Aken binnen getrapt:  GOOOOOAAAAAAAL : 1 – 1.

 

De volgende mogelijkheid in minuut 33 is echter opnieuw raak voor de rood-witte thuisploeg. Kobe Drossaert glijdt centraal aan onze rechthoek uit, het is een koud kunstje voor Vincent Uytdewilligen om nummer 2 binnen te schieten: 2 – 1 opnieuw koude douche na wel erg vermijdbare fout. Toch wel ergerlijk als de coach deze week de jongens uitdrukkelijk gevraagd heeft het juiste schoeisel, lees ‘noppen’ mee te nemen naar Hove.  Diverse Scheldezonen gleden vanmiddag meermaals uit op de natte grasmat. We missen toch wel een beetje zelfkritiek in deze groep. Op slag van rust krijgen we echter een grote mogelijkheid om nog met een gelijke stand naar de kleedkamers te trekken, wanneer opnieuw Brent, onze spits Kenny wegstuurt , hij is eerst op de bal voor de uitgekomen doelman Van Gysel, maar besluit dan helaas in het zijnet…. Zo gaan we met een 2 – 1 achterstand rusten. De analyse van deze eerste helft was even duidelijk als hard: In balverlies was de omschakeling zeg maar dramatisch, spelers die blijven staan en niet snel terugkeren, onze beide flanken met te weinig diepgang in balbezit kwamen nauwelijks over hun man, en de foutjes die we maken achterin , bleken uit te monden in weggeefdoelpunten. Hopen op wat beterschap de tweede helft …

 

De trainers wachten nog om te wisselen, maar Kobe blijkt na een contact in de eerste helft toch niet verder te kunnen en vraagt in minuut 48 om vervanging.

De thuisploeg speculeert nu meer op de counter en in minuut 53 krijgt Jeroen Verbruggen een goede mogelijkheid om ons uit te tellen bij snelle omschakeling mag hij centraal opduiken aan de 16 , maar trapt hij hard over doel van Florian.  Rond het uur proberen de trainers met een dubbele wissel terug wat ‘schwung’ in het elftal te krijgen, want het spelbeeld bij geel-blauw wordt niet beter.  We moeten wachten tot minuut 79 tot een nieuwe mogelijkheid voor KVS Branst wanneer Jens Vanderhoeven met zijn linker op doel knalt, doelman Van Gysel weert de bal in de voeten van Steve Nwaté, die de onmisbare kans van op een metertje voor doel toch nog mist en tegen de onderkant van de dwarslat trapt……Geen gelijkmaker , en zo zakt blijkbaar toch het geloof wat weg, we doen nog wat positiewissels en nemen nu risico’s met slechts 3 man achterin, en Hove moet achteruit. 

 

Het dient gezegd dat de thuisploeg te weinig overleg toont bij de paar countermogelijkheden die ze krijgen, overhaasting en foute keuzes houden ons in de wedstrijd en in minuut 85 fluit de ref terecht voor een vrije trap aan de 16 voor geel-blauw. Brent eist de bal op en met een magistrale trap in de ‘pin’ zoals dat heet zorgt hij voor veel opluchting bij onze supporters en medemaats: GOOOOOAAAAAAL 2 – 2.

 

Begrijpelijk kiezen we in het slot om dit punt te consolideren, hoewel je zeker voelt dat als de wedstrijd nog wat duurt we erover kunnen gaan, maar uiteindelijk eindigt dit duel in een billijk gelijkspel. Dus 2 op 6 uit deze 2 verplaatsingen bij Schelle en Hove, meer punten had zeker gekund mits wat meer tactische discipline, we staan nu na 7 wedstrijden op een tiende plaats in het klassement met 8 punten . Verrassing is leider SV Willebroekse met 16 punten en ook wat onverwacht op een zestiende en laatste plaats staat nu KV Hooikt met 4 punten.

 

Volgende week  komt het nummer 14 Kessel United naar de Buizerdlaan, ze verloren vandaag van Schelle Sport (2 – 3) en ex-speler Lars Vranken die 2 x wist te scoren.

Supporters op post !

 

Verslag eerste elftal  Hove sport - KVS Branst  (zon. 08/10/2017 – 15 uur)

 

Uitslag:  2 - 2 (Rust: 2 – 1)

 

Selectie KVS Branst: Florian Van Daele –  Jens Demul – Wesley Bauwens – Brahim Ben Sallam – Kobe Drossaert - Jens Vanderhoeven – Thomas Brigez – Olivier Borreman – Mathias Van Hoyweghen – Ivano Olivini - Kenny Van Aken 

Wissels:  48’ Kobe Drossaert out, Ennio Vandenplas ,  62’ Ivano Olivini en Mathias Van Hoyweghen out, Steve Nwaté en Wesley Bauwens in – NG Zeger Bogaert

 

Doelpunten: 19’ Wim Meeus (pen. 1 – 0) , 22’ Kenny Van Aken (1 – 1), Vincent Uytdewilligen (2 – 1), 85’ Brent Caluwaerts (2 – 2)

 

Gele kaart(-en) KVS Branst : 57’ Brent Caluwaerts – 69’ Jens Demul – 83’ Jens Vanderhoeven

 

Scheidsrechter: de heer Arne De Beuckelaer (2)

 

Verslag: Luc Van Immerseel

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square

© Copyright 2015. KVS Branst   Walter Van Ingelgem