March 9, 2020

February 28, 2020

Please reload

Recente berichten

Matchverslag KVK Hingene - KVS Branst (Beloften)

October 8, 2017

Een pluim voor onze 40-jarige doelman Koen en…..de toeschouwers.

 

Ook deze wedstrijd van onze Beloften vanmiddag bij gebuur KVK Hingene zal de geschiedenisboeken niet halen. Vooral de slappe thee die geel-blauw de eerste helft serveerde was huilen met de pet op. De ontgoochelende prestatie  vorige zaterdag – weliswaar tegen een sterkere tegenstander – had onze Scheldezonen niet op betere gedachten gebracht. De grootste les die ze zouden moeten meenemen uit deze wedstrijden is, dat je als voetballer minimaal steeds een gezonde dosis inzet moet tonen, ook of vooral als het wat moeilijker loopt, dus boys …. géén woorden, maar daden.

 

De thuisploeg telde ook wat jonge spelers (17 jaar) in zijn rangen, en was de eerste 45 minuten veel gretiger dan een erg mak KVS Branst.  Voor de 4de maal op 6 wedstrijden géén scheidsrechter afgevaardigd, dus nam Florian de taak op zich en deed dat prima. Als verslaggever ben je afhankelijk van wat er zich op het veld afspeelt en wil je zoveel mogelijk fases noteren die het waard zijn te vermelden, hij had het niet alleen koud, maar moest echt zoeken naar lichtpunten. Door de onbeschikbaarheden van onze doelmannen Benjamin Kusé, Matthias Gerinckx en Quinten De Smedt dit weekend, hebben we beroep gedaan op Koen De Meulder, inmiddels 40 jaar, maar toch heel wat jaren ervaring op zijn teller als keeper van geel-blauw. Hij deed het prima en foutloos, heeft naar verluid wel afgezien tijdens de opwarming…dankjewel Koen !

 

Wat valt er te vertellen over de wedstrijd zelf dan ? Florian was opnieuw menig toeschouwer te vlug af, want het burenduel is zowat 8 minuten te vroeg op gang gefloten, achteraf gezien niet erg. Na 6’ reeds 1 – 0  achterstand na een aarzeling achterin bij Zeger Bogaert. Het duurt tot minuut 25 om een eerste dreiging van de Scheldezonen te noteren, Wiebe knalt een vrije trap op de doellat, niemand scherp genoeg op de tweede bal om binnen te werken. 31’ knappe bal van Seppe De Smedt richting Steve Nwaté, goede borstcontrole brengt hem oog in oog met Thibeau Piessens – ex doelman KVS Branst – Steve werkt beheerst met lobbal af: 1 – 1, amper 1 minuutje later verre inworp aan de overkant, kopbal en Koen kansloos: 2 – 1, verdiende ruststand voor de thuisploeg. 

 

De tweede helft verloopt toch wel wat anders, de thuisploeg zakt weg en Branst probeert nu wel het tij te keren. Oogstrelend is het zeker niet, maar een verloren zaak evenmin. 53’ Wiebe Bakker wordt onderuit gehaald in (?) de zestien en Florian wijst naar de stip. De elfmeter wordt feilloos omgezet via Jasper Maerevoet: 2 – 2, twee minuten later een afstandspoging van Tim Bakker, mooie redding van Thibeau…. Net als je denkt dat dit de aanzet is voor een stormloop van onze jongens, valt het helaas terug stil en wordt het tot de slotfase terug een lange geeuw voor de toeschouwers die moedig het kille herfstweertje trotseren…

.

Gelukkig vinden in de slotfase de broertjes Bakker de inspiratie die je van hen mag verwachten en trekken zij hun maatjes mee over de streep met een paar beslissende individuele acties. Eerst biedt Wiebe broer Tim de 2 – 3 op een bordje aan, en in minuut 87 bedankt Tim hem hiervoor op gepaste wijze met een assist voor de 2 – 4.  Zo nemen we uiteindelijk toch de 3 punten mee naar de overkant van de N16 en weten we wat er allemaal beter moet volgende week in een nieuwe derby tegen SK Sint-Amands.

 

Verslag Beloften  KVK Hingene - KVS Branst  (zaterdag 07/10/2017 – 14:30)

Uitslag: 2 – 4 (Rust: 2 – 1)

Doelpunten: 5’ 1 – 0 (?) , 31’ Steve Nwaté 1 – 1 , 32’  2 – 1 (?) ,  53’ Jasper Maerevoet (pen.) 2 – 2 ,  85’ Tim Bakker 2 – 3, 87’ Wiebe Bakker 2 - 4

Selectie KVS Branst: Koen De Meulder– Zeger Bogaert – Hamid Ouslama - Tim De Voeght - Jasper Maerevoet – Seppe De Smedt – Sam De Smedt - Milo Claes – Jens Van Praet – Steve Nwaté – Tim Bakker – Dunken Van De Velde – Wiebe Bakker – Rutger Smets – Wouter Lamberts

Scheidsrechter : Florian Van Daele

Verslag: Luc Van Immerseel 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square

© Copyright 2015. KVS Branst   Walter Van Ingelgem