March 9, 2020

February 28, 2020

Please reload

Recente berichten

Matchverslag Schelle Sport - KVS Branst (1ste ploeg)

October 2, 2017

 

Scheldezonen vergeten na het uur en verdiende voorsprong verder te voetballen.

 

Na de recente 0 op 6 en het wat wegglijden in het klassement was het zaak om vanmiddag op het kunstgrasveld van Schelle Sport terug aan te knopen met punten gewin. KVS Branst begint zeker niet als een geslagen ploeg aan de wedstrijd en gaat op zoek naar kansen en een doelpunt.

 

Op het kwartier een eerste uitbraak over rechts langs Wiebe Bakker, Kenny Van Aken komt centimeters te kort om zijn voorzet binnen te duwen, ook Jens Vanderhoeven is goed gevolgd, zijn poging wordt nog net in hoekschop afgeblokt. Deze levert ook gevaar op voor het doel van de thuisploeg, Jens De Mul kan net niet zuiver genoeg koppen, het leder gaat naast. 23’ knappe dribbel en dito pass van Jens Vanderhoeven naar Ivano Olivini met opnieuw veel ruimte op de rechterflank, Ivano talmt echter te lang en levert een voorzet achter doel af, in plaats van de rechthoek in te gaan.

 

Op het halfuur een wat gelijkaardige fase met opnieuw Ivano, hij aarzelt om opnieuw richting eerste paal op te rukken, wacht op aansluiting en legt terug op Olivier Borreman die vandaag goed in de wedstrijd zit, hij raakt het leder echter niet vol en deze wijkt via verdedigend been af . 32’ een sterk debuterende Kobe Drossaert zet de bal , gedragen door de wind voor doel, de hand van doelman Tom Van Aelst en de dwarslat verhinderen een doelpunt. Op dat moment was een voorsprong voor geel-blauw zeker verdiend geweest, maar een ploeg die de laatste weken wat klappen kreeg en moeilijk scoort, dan weet je wat er vaak gebeurt…..inderdaad een zeldzaam balverlies op het midden van Kobe, in één pass gaat het naar Hajjab Lotfi , onze kapitein Wesley Bauwens laat te veel ruimte en dekt onvoldoende door, zodat het nummer 11 maar al te gemakkelijk de bal buiten bereik van een kansloze doelman Matthias Gerinckx kan binnen trappen: 1 – 0, toch wel opnieuw een opdoffer, het dient gezegd tegen de gang van het spelbeeld. Onze foutjes worden opnieuw cash betaald, zo gaan we rusten met een 1 – 0 achterstand. Even afwachten wordt het of Brahim Ben Sallam verder kan na een contact, waarna hij moeite had om een lange bal te trappen. 

 

De tweede helft – vooralsnog zonder wissels - willen onze Scheldezonen echter orde op zaken stellen en al snel vinden we de terechte beloning, Jens Demul – sterke wedstrijd – stuurt Wiebe Bakker weg, die versnelt , overlapt zijn tegenstander en behoudt goed overzicht, speelt Kenny Van Aken aan en die vindt in de korte hoek het gaatje:  GOAAAAAAL 1 – 1.

 

Onze jongens willen meer en gaan op zoek naar een voorsprong want ze voelen dat deze matige thuisploeg zeker te kloppen is, en amper 10 minuten later krijgen we wat we verdienen, Brahim Ben Sallam – eveneens één van de betere spelers in onze rangen vanmiddag – verdedigt goed vooruit, bal komt bij Wiebe die met lage strakke bal Jens Vanderhoeven aan tweede paal vindt, die aarzelt niet en trapt de bal hard via het lichaam van Van Aelst in doel :  GOAAAAAAAL  1 – 2, grote vreugde en opluchting.

 

Maar net als je denkt dat we nu definitief de wedstrijd in handen gaan nemen valt het rond minuut 65 stil en zakken we veel te diep In en vergeten we te voetballen. Coach Andy Marin voelt het gevaar en grijpt in met 2 vervangingen, eerst komt Mathias Van Hoyweghen in de plaats van Ivano Olivini en even later moet Jens Vanderhoeven noodgedwongen naar de kant , in zijn plaats komt Ennio Vandenplas. Jammer genoeg kunnen beide wissels het herstel en het gewenste blok niet brengen. Niet dat de thuisploeg aan kansen komt, maar we moeten achteruit. In plaats van compact te spelen, staan we veel te ver uit elkaar en lopen we opnieuw uit positie, fouten die we eerder gezien hebben in deze competitie. Op een 10-tal minuten voor het einde zien we zelfs fases waarbij 5 Scheldezonen voor de bal gaan lopen, dat is wel vragen om problemen uiteraard, en zo komt er helaas toch wel een gelijkmaker opnieuw in de slotfase 5 minuten voor het einde, en op wat voor een wijze opnieuw…… een lange bal via doelman Van Aelst valt simpel achter onze centrale defensie die op een lijn staat, Wesley Bauwens claimt een overtreding (?) maar Jordy Beloso Fernandez mag doorgaan van scheidsrechter Bologne en simpel scoren….. jongens toch, zo jammer want vanmiddag zat er toch wel meer in, maar de laatste 25 minuten verloren we de pedalen en kroop er onnodige nervositeit in de rangen, hieruit moeten we lessen trekken, eens te meer een wedstrijd waar je merkt dat de ploegen in deze reeks dicht bij elkaar liggen en je elke wedstrijd 90 minuten moet klaar en scherp zijn.

 

Volgende week opnieuw uitwedstrijd bij Hove Sport. Supporters op post !

 

Verslag eerste elftal  Schelle sport - KVS Branst  (zon. 01/10/2017 – 15 uur)

Uitslag:  2 - 2 (Rust: 1 – 0)

 

Selectie KVS Branst: Matthias Gerinckx –  Jens Demul – Wesley Bauwens – Brahim Ben Sallam – Kobe Drossaert - Jens Vanderhoeven – Thomas Brigez – Olivier Borreman – Wiebe Bakker – Ivano Olivini -Kenny Van Aken 

Wissels:  62’ Ivano Olivini out, Mathias Van Hoyweghen in , 73’ Jens Vanderhoeven out,  Ennio Vandenplas in,– NG Brent Caluwaerts en  Florian Van Daele

 

Doelpunten: 36’ Hajjab Lotfi  (1 – 0), 49’ Kenny Van Aken (1 – 1), 59’ Jens Vanderhoeven (1 – 2), 85’Jordy Beloso Fernandez (2 – 2)

 

Gele kaart(-en) KVS Branst : géén

Scheidsrechter: de heer Steven Bologne (3)

 

Verslag: Luc Van Immerseel

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square

© Copyright 2015. KVS Branst   Walter Van Ingelgem