March 9, 2020

February 28, 2020

Please reload

Recente berichten

Matchverslag KVS Branst - SV Willebroekse (Beloften)

October 1, 2017

Ontnuchterende zwakke Scheldezonen leken enkel vooraf op papier sterk

 

Na de opsteker vorige week in Oppuurs, opnieuw een affiche tegen een ploeg bovenin het klassement, SV Willebroekse. Wie vooraf het wedstrijdblad bekeek dacht allicht dat geel-blauw ook deze hindernis gezwind zou nemen. Niets was minder waar vanmiddag aan de Riddermoerstraat. Onze beloften liepen zowat de hele wedstrijd achter de feiten aan tegen een veel gretiger SV Willebroekse.

 

Onbegrijpelijk toch deze non-prestatie van onze jongens, zeker als je mag verwachten dat er bepaalde spelers de jonkies mee op sleeptouw zouden moeten nemen en aan de trainers tonen dat ze met hen rekening moeten houden bij de komende selecties voor het eerste elftal.  Naar de wedstrijd zelf dan: Opnieuw voor de derde maal géén scheidsrechter afgezakt voor onze wedstrijd, Wiebe Bakker nam dan maar zijn verantwoordelijkheid en heeft die lastige taak op eerlijke wijze uitgevoerd, waarvoor dank.

 

Na 5’ eerste mogelijkheid voor de bezoekers na balverlies van Jasper Maerevoet, aanvaller Komi Amedee trapt een metertje naast het doel van Florian Van Daele. Eén minuutje later zet Rutger Smets onze spits Jelle Hermans voor doel, hij heeft te veel tijd nodig en wordt nog afgeblokt. Al na het openingskwartier is duidelijk dat de kanaalploeg een taaie tegenstander zou worden vanmiddag. Ze winnen de meeste duels en hebben de bovenhand op het middenveld, waardoor we maar nauwelijks onze aanvallers Jelle Hermans, Mathias Van Hoyweghen en Tim Bakker te zien krijgen. Toch komt de thuisploeg op voorsprong als Rutger Smets van op rechts een bal goed voor doel brengt, Wesley Bauwens met een controle en onhoudbare trap voorbij een kansloze doelman Thomas Naeye: 1 – 0 . Slechts 5 minuten later geven we al te gemakkelijk 2 vrije trappen weg aan de rand van onze 16, bij de tweede trapt Kevin De Smet de bal simpel over het muurtje en voorbij Florian binnen: 1 – 1, de bal leek ons houdbaar, allicht had onze doelman géén zicht op de bal. De bezoekers nemen kordaat de wedstrijd in handen en in minuut 39 krijgen de kanaalboys via Janick Struelens een mooie kans om op voorsprong te komen, weggestuurd op links stormt hij op ons doel af, hij wil Florian lobben, maar onze doelman kan nog net in hoekschop weren. Op deze corner wordt het opnieuw erg warm voor onze kooi, als eerst Komi Amedee tegen een verdedigend been trapt, de rebound valt voor de voet van Ruben Mandé, die van kortbij onbegrijpelijk mist en over trapt, zo halen we zonder al te veel kleerscheuren de rust met 1 – 1  en is deze tussenstand dan al erg gevleid voor geel-blauw.

 

Na de rust komen Dunken Van De Velde en Jens Van Praet op het veld, deze jongens vallen met de juiste mentaliteit in en gaan er voor. De openingsfase van de tweede helft begint hoopvol als Jelle op doel afstormt eerst op de bal is voor doelman Naeye, maar hij moet iets te ver uitwijken en mist zijn trap op het verlaten doel. 53’ Ennio Vandenplas stuurt nu goed opnieuw Jelle weg, goede kapbeweging, maar zijn knal is binnen bereik van de bezoekende doelman. Enkele minuten later blesseert Jelle Hermans zich aan de onderrug en moet hij het veld verlaten…. 64’ de logische en verdiende voorsprong voor oranje-zwart…… maar hoe……na een hoekschop kan opnieuw Kevin De Smet aan de eerste paal simpel binnen koppen, hij wordt niks in de weg gelegd en hoeft zelfs niet te springen….Niet de eerste maal dat onze ploeg zich laat verschalken op dergelijke spelhervatting, taken worden nochtans vooraf duidelijk afgesproken. 74’ Komi Amedee kan de thuisploeg definitief uittellen als na een omschakeling via hun rechterzijde, de bal voor doel komt, het nummer elf trapt de wenkende kans tegen de buitenkant van de paal.

KVS Branst moet toch heel wat overtredingen begaan, hetgeen er op duidt dat je wat te kort komt tegen deze tegenstander, een zoveelste vrije trap in minuut 78 aan de buitenkant van de rechthoek, Janick Struelen trapt het leder hard voor doel, een ongelukkige deviatie van onze kapitein Zeger Bogaert doet de bal in eigen doel gaan… 1 – 3.  82’ Ennio nu met knappe cross naar Mathias, goede aanname en knal tegen de dwarslat, de rebound is opnieuw voor Mathias en nu trapt hij wel binnen: 2 – 3, kan het dan toch nog ? Gezien het wedstrijdbeeld zou dit een half wonder zijn, maar die gebeuren wel in het voetbal. Echter niet vanmiddag, want in het absolute slot kan Komi Amedee dan toch zijn goaltje meepikken en de eindstand op het bord zetten: 2 – 4.

 

Door deze nederlaag neemt nu SK Rumst de leidersplaats over na een zege tegen FC Oppuurs (1 – 0).  De ontgoocheling bij de volgers en supporters in de prestatie van de thuisploeg was toch wel groot, zo zie je maar…..voetbal speelt zich niet af op papier maar op het veld. Volgende week mogelijkheid om dit recht te zetten bij onze buren in Hingene.

 

Verslag Beloften  KVS Branst – SV Willebroekse (zaterdag 30/9/2017 – 15:00)

Uitslag: 2 – 4 (Rust: 1 – 1)

 

Doelpunten: 20’ Wesley Bauwens (1 – 0) – 26’ Kevin De Smet (1 – 1) – 64’ Kevin De Smet (1 – 2) –     78’ Zeger Bogaert own-goal (1 – 3) – 82’ Mathias Van Hoyweghen (2 – 3) –                                             90 ‘ + 2’ Komi Amedee (2 – 4)

 

Selectie KVS Branst: Florian Van Daele – Zeger Bogaert – Wesley Bauwens - Tim De Voeght - Jasper Maerevoet – Seppe De Smedt – Sam De Smedt - Milo Claes – Jens Van Praet – Mathias Van Hoyweghen – Tim Bakker – Dunken Van De Velde – Jelle Hermans – Rutger Smets – Ennio Vandenplas

Scheidsrechter : Wiebe Bakker

Gele kaart(-en) KVSB: géén

 

Verslag: Luc Van Immerseel

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square

© Copyright 2015. KVS Branst   Walter Van Ingelgem