March 9, 2020

February 28, 2020

Please reload

Recente berichten

Matchverslag KVS Branst - KFC Putte (eerste ploeg)

September 25, 2017

 

 

0 op 6 en vooral pover niveau is stof voor bezinning.

 

We hebben het al eerder aangegeven onze jongens staan allicht voor een stevige uitdaging dit seizoen. Ook vanmiddag is gebleken dat er hard zal moeten gestreden worden om wedstrijden in ons voordeel te beslissen. De tegenstander vandaag KFC Putte telde 1 schamel puntje meer dan de Scheldezonen, maar algemeen vinden wij dit al enkele jaren een van de best voetballende ploegen in onze reeks. Spelers als  Jasper Spruyt, Jeroen Troch, Ken De Rijck en Robby Janssens zijn niet alleen sterkhouders van het elftal ze kunnen ook een wedstrijd bepalen. Na de ontgoochelende zwakke prestatie vorige week in Nielse, gaf coach Andy Marin de jongens de opdracht om overal op het veld hoog druk te zetten. Eens te meer is gebleken dat meerdere spelers deze opdracht niet aankunnen wegens gebrek aan loopvermogen. Spelsystemen zijn uiteraard belangrijk, maar bovenal staat de kwaliteit die je spelersgroep kan brengen voorop.  Meerdere ploegen in onze reeks hebben spelers in hun rangen lopen die ervaring op hoger niveau hebben opgedaan, geel-blauw moet het doen met de middelen waarover het beschikt, dus is vooral aangewezen op mentaliteit en inzet.

 

Ook vanmiddag – en niet voor het eerst – krijgen de Scheldezonen in de openingsfase (na amper 3 minuten) de kans om de score te openen als Thomas Brigez, onze spits Jelle Hermans alleen voor doel zet met knappe pass. Jelle wordt in extremis afgeblokt. Nauwelijks 1 minuut later opnieuw goede mogelijkheid voor de gastheren als na een hoekschop de bal voor doel komt, het leder blijft in de kleine rechthoek hangen maar opnieuw te weinig scherpte voor doel om te scoren. 13’ een eerste keer de bezoekers als net buiten de 16 een vrije trap voor handspel wordt gefloten. Jeroen Troch trapt de bal in de muur. Na een degelijke openingsfase van de Scheldezonen, zie je zienderogen ons middenveld wegzakken, zeg maar verzuipen, de bezoekers nemen over. In minuut 33 gaat Jasper Spruyt aan de haal op rechts, zijn lage voorzet kan net niet binnen geduwd worden door Robby Janssens, de herneming is opnieuw voor Jasper Spruyt, zijn poging wordt erg mooi gered door onze doelman Matthias Gerinckx. Het zou niet zijn laatste knappe redding van de middag worden. Branst kreunt onder de druk van een sterker KFC Putte, en opnieuw speelt Janssens zich aan de 16 vrij, zijn poging gaat naast. Uitstel van een aangekondigde achterstand.  45’ Floran Magriet gaat een zoveelste maal op links voorbij onze verdediger , haalt de achterlijn en legt terug op Janssen, die nu wel weet te scoren: 0 – 1 , terechte ruststand.

 

Coach Andy Marin, laat Olivier Borreman en Ennio Vandeplas in de kleedkamer, in hun plaats komen Wesley Bauwens en Kenny Van Aken. Na de pauze lijkt toch even de wedstrijd te kantelen omdat de bezoekers wat inzakken en blijkbaar hun voorsprong willen verdedigen en op een counter gaan speculeren, ze hebben daar trouwens ook het materiaal voor. In minuut 55 een eerste doedlpoging via Wesley Bauwens die een afvallende bal op de voet neemt, de bal valt maar net boven het doel van Bram Rijmenams. Op het uur een derde wissel bij de thuisploeg, Andy zet Jens De Mul die na rust werd doorgeschoven op het middenveld terug centraal achterin, hij haalt wat verrassend Brahim Ben Sallam naar de kant die zeker niet aan een slechte wedstrijd bezig was, Kobe Drossaert komt op linksachter en Jens Vanderhoeven komt op de linkerflank. Even later vlijmscherpe counter bij de bezoekers, Philippe De Smet moet net te ver uitwijken om  ons een nekschot te geven.

 

67’ hoekschop voor de thuisploeg weggegeven door doelman Rijmenams, knappe scherpe bal van Wiebe Bakker die via Kenny in doel wordt gedevieerd: 1 – 1.  Met nog 20 minuten voor de boeg  zou je zeggen, zet de organisatie terug en probeer dit ‘gouden’ punt over de streep te trekken. Vreemd genoeg is het opnieuw Putte dat ons achteruit duwt, en ze krijgen kans op kans om ons terug achter de feiten te laten aanhollen. Soms is het onze doelman Matthias, beste Scheldezoon vanmiddag, die een nieuwe achterstand verijdelt met knappe saves, of wat gebrek aan koelbloedigheid bij de bezoekende aanvallers. Onbegrijpelijk is de vrijheid die we geven na onze onverhoopte gelijkmaker, Andy Marin probeert dit bij te stellen en voert opnieuw enkele positie wissels door.

 

In de slotfase heb je het gevoel dat de thuisploeg met een 2-tal spelers minder op het terrein staat, we happen naar zuurstof, en snakken naar het eindsignaal. De goed leidende Franky Omloop laat zonder dat daar veel aanleiding voor is inmiddels 4 minuten overspelen, en dan gebeurt het….. anticlimax.  Op rechts wordt een aanval opgezet, de voorzet komt opnieuw bij een vrijstaande Floran Magriet die de bal in één tijd op de slof neemt en nu Matthias kansloos laat:… 1 – 2, grote vreugde uiteraard bij de bezoekers, maar wat een domper voor de thuisploeg. De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat de zege dik verdiend was voor KFC Putte, maar een punt verliezen in minuut 94 tegen dit sterk elftal is zeker pijnlijk. Te veel jongens presteren onder het niveau en er is duidelijk te weinig volume (loopvermogen) in het elftal om tegenstanders het spelen te beletten. Tijd voor bezinning (zelfkritiek) voor spelers en staf.

 

Volgende week opnieuw kansen op het synthetisch veld van Schelle Sport.

 

Verslag eerste elftal  KVS Branst – KFC Putte (zon. 24/9/2017 – 15 uur)

Uitslag:  1 - 2 (Rust: 0 - 1)

 

Selectie KVS Branst: Matthias Gerinckx – Mohamed Boufarit – Jens Demul – Brahim Ben Sallam – Jens Vanderhoeven – Thomas Brigez – Olivier Borreman – Ennio Vandeplas – Wiebe Bakker – Ivano Olivini – Jelle Hermans 

Wissels: 46’ Olivier Borreman out,  Kenny Van Aken in, 46’ Ennio Vandeplas out, Wesley Bauwens in 57’ Brahim Ben Sallam out, Kobe Drossaertin – NG Benjamin Kusé

 

Doelpunten: 45’ Robby Janssens (0 – 1), 67’ Kenny Van Aken (1 – 1), 90’ + 4 ‘ Floran Magriet (1 – 2)

Gele kaart(-en) KVS Branst : 58’ Wesley Bauwens, 80’ Kobe Drossaert, 94’ Matthias Gerinckx

S

cheidsrechter: de heer Franky Omloop (10)

 

Verslag: Luc Van Immerseel

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square

© Copyright 2015. KVS Branst   Walter Van Ingelgem