March 9, 2020

February 28, 2020

Please reload

Recente berichten

Matchverslag SV Nielse - KVS Branst (1ste ploeg)

September 18, 2017

Zuur, onnodig verlies.

 

De Scheldezonen trokken afgelopen zondag richting ‘de put van Niel’, waar SV Nielse onze gastheer aantreedt. Ze hadden daar een heel turbulente week op zitten, na ontslag van de coach Dirk Thys na een dispuut met voorzitter Bart De Troetsel, met als dieptepunt het forfait vorige zondag in Schelle. We waren echter op onze hoede, want net voor het weekend leken de plooien terug glad gestreken, en wisten we dat ze erg gemotiveerd aan de aftrap zouden verschijnen.

 

Over de eerste helft kunnen we alleen meegeven dat in minuut 32’ één fase bepalend is geworden voor het verdere verloop. Tot dan was er voor de Scheldezonen géén vuiltje aan de lucht. Niet dat wij doelman Christophe Bex aan het werk hebben gezet, want er waren nauwelijks hete standjes voor beide doelen te noteren. Alles speelde zich af tussen de twee grote rechthoeken, met KVS Branst wel als de beter voetballende ploeg.

 

Tot die dekselse minuut 32, een hoge bal wordt niet goed genoeg met het hoofd ontzet , de afgeweerde bal wordt terug hoog voor ons doel gebracht, duel tussen onze kapitein Wesley Bauwens en Miguel Sanchez, waarbij de eerste lichtjes aan het truitje trekt en de laatste slim neer gaat, scheidsrechter Jakub Stefanski kan niet anders dan naar de stip te wijzen, maar trekt daar bovenop ook onmiddellijk de rode kaart, wel heel hard voor Wesley en het team. Kenzo Kennes trapt de elfmeter binnen, onze doelman zat er nog dichtbij: 1 – 0 , toch wel een domper.

Onze coach Andy Marin moet dan Jelle Hermans of allicht Kenny Van Aken offeren en kiest voor de eerste, Brahim neemt achterin plaats centraal in onze defensie.

 

Bij de rust blijft Mohamed Boufarit in de kleedkamers, en gaan we 1-3-4-2 spelen, Ivano Olivini moet samen met Kenny Van Aken voor gevaar gaan zorgen. Pas afgetrapt in minuut 47 stuurt Olivier Borreman Kenny op links weg, mooie actie aan de achterlijn en lage voorzet volgt, Ennio Vandeplas kan net niet bij de bal om binnen te duwen…. 50’ een ongelukkige baltoets op het middenveld komt pardoes aan de 16 bij Kenzo Kennes terecht, zijn (houdbare) trap verdwijnt via de handen van Matthias tegen het net: 2 – 0. We zijn vanmiddag wel erg ongelukkig dat de foutjes 100 % afgestraft worden. Met 10 man tegen 11 en 2 – 0 achter, dan wordt het zowat ‘mission impossible’ .

 

Het dient gezegd: Andy blijft zijn jongens aanvuren om de bakens te blijven verzetten, en je ziet ook sommige jongens er alles aan doen, vooral Jens Vanderhoeven is in deze tweede helft een voorbeeld van strijdvaardigheid, wint zowat al zijn duels en schuwt géén inspanning.

53’ Voorzet van Ivano, keeper Bex lost de bal, Wiebe komt net iets te laat.

54’ Jens Vanderhoeven stuurt Ennio weg, lage voorzet komt bij Kenny die op doel trapt, Bex met beenveeg in corner. Ook deze brengt gevaar, de bal komt net niet op het hoofd van Ivano Olivini en zwaait nipt aan de tweede paal voorbij.

Aanvallend is er vanmiddag te weinig kwaliteit, ook onze flanken kunnen zich onvoldoende doorzetten, en dus probeert de coach nog met een derde wissel op het uur het tij te keren, Mathias Van Hoyweghen komt in de plaats van Ennio Vandeplas. 63’ opnieuw net niet als Bex de bal terug lost, helaas niemand van geel-blauw die scherp genoeg reageert. Mohamed Tadlaoui mag in buitenspel (?) doorgaan van de grensrechter, 1 op 1 tegenover Matthias, onze doelman nu met wel erg goede reactie, en géén 3 – 0. De thuisploeg laat ons veel aan de bal en vindt het met deze stand wel goed, ze hebben met Ian Swaegers, Miguel Sanchez, Glenn Noben (ex Buggenhout) en Kenzo Kennes (ex Lyra) wel wat kwaliteit en ervaring in hogere reeksen in hun rangen lopen.

 

Het laatste kwartier worden de ruimtes begrijpelijkerwijze wat groter en is de brandstof bij onze jongens wat opgebruikt, ze hebben dan ook veel inzet getoond. We moeten het gemis aan creativiteit dit seizoen wat compenseren met inzet dat is duidelijk. Naar het einde toe noteren we nog een afstandspoging van Mathias Van Hoyweghen , half metertje over doel en nog een 2-tal countermogelijkheden voor de thuisploeg langs de ingevallen Sasha De Wever, zo verandert er niks meer aan de uiteindelijke stand: 2 – 0

 

Na 4 wedstrijden is het beeld zo dat de ploegen in onze reeks erg dicht bij elkaar liggen, leider is SK Wilrijk met 9 op 12 en de tweede heeft al 5 verliespunten, dit amper na 4 wedstrijden. Branst staat nu in de buik van het klassement op een 8ste plaats met 6 punten. Volgende lastige opdracht aan de Buizerdlaan is KFC Putte dat 1 puntje meer telt. Komaan Scheldezonen opnieuw aan de bak !

 

Verslag eerste elftal  SV Nielse - KVS Branst  (zon. 17/9/2017 – 15 uur)

 

Uitslag:  2 - 0 (Rust: 1 – 0)

 

Selectie KVS Branst: Matthias Gerinckx – Mohamed Boufarit – Jens Demul – Wesley Bauwens – Jens Vanderhoeven – Thomas Brigez – Olivier Borreman – Ennio Vandeplas – Wiebe Bakker – Kenny Van Aken – Jelle Hermans 

Wissels: 35’ Jelle Hermans out,  Brahim Ben Sallam in, 46’ Mohamed Boufarit out, Ivano Olivini in  61’ Ennio Vandenplas out, Mathias Van Hoyweghen in – NG Florian Van Daele

Doelpunten: 33’ Kenzo Kennes (pen. 1 – 0), 50’ Kenzo Kennes (2 – 0)

Gele kaart(-en) KVS Branst : 84’ Kenny Van Aken

Rode kaart KVS Branst: 32’ Wesley Bauwens

Scheidsrechter: de heer Jakub Stefanski (3)

 

Verslaggever Luc Van Immerseel

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square

© Copyright 2015. KVS Branst   Walter Van Ingelgem