March 9, 2020

February 28, 2020

Please reload

Recente berichten

Matchverslag Blaasveld - KVS Branst (beloften)

September 17, 2017

Zwakke thuisploeg ontsnapt nog aan grotere pandoering.

 

Voor een leuke pot voetbal heb je volgende ingrediënten nodig: 2 goede ploegen, goed bespeelbaar veld, goede wedstrijdballen en een goede scheidsrechter die het spelletje begrijpt. Niks van dat alles deze vroege middag op het Broek in Blaasveld. Het werd snel duidelijk dat het een spelletje van kat en muis zou worden, vraag was alleen hoe vaak we zouden scoren. We zijn tegen elke vorm van arrogantie , moeten altijd eerst zelfkritisch zijn en voor eigen deur vegen , maar wat we deze middag voorgeschoteld kregen qua tegenstander en infrastructuur dat vind je ook bij de liefhebbers in het cafévoetbal. Het veld  kon voor alles dienen en menig landbouwer zou hier maar wat graag koe of schaap op los laten, maar voor voetbal leek ons dit niet geschikt. Genoeg over de omstandigheden en laat ons focussen op de wedstrijd zelf. Over de eerste helft kunnen we kort zijn, de Scheldezonen brachten veel te weinig en werden keer op keer – vaak ook onterecht – op buitenspel terug gefloten.  Een overzicht: 18’ Eerst Reggi die op doel afstormt, Nick Verdoodt – naar onze mening de beste thuisspeler – doet ons nr 25 naar buiten uitwijken, voorzet volgt toch, en Mathias Van Hoyweghen knalt via onderkant dwarsligger de bal tegen het net: 0 – 1. Dan  blijft het allemaal erg rommelig, en moeten we wachten tot minuut 37 om nog iets noemenswaardig te noteren. Steve Nwate gaat er vandoor, komt op snelheid alleen voor doelman Bert Lauwers, maar deze staat in de weg. De blauw-witte reigers hadden al heel wat terugspeelballen naar hun doelman gegeven, maar deden dit nooit naast het doel, dus op deze ‘akker’ kon dat niet goed blijven gaan en net voor rust (42’)  een te verwachten fase als Lauwers de bal ongewild volledig verkeerd raakt , het leder vol effect ,rolt in eigen doel: 0 – 2 (de ruststand).

Na rust een beter geïnspireerd Branst, vooral de eerste 20 minuten kan je onze doelkansen niet bijhouden, elke minuut verschijnen we voor doel en is er gevaar. 49’ Mathias Van Hoyweghen alleen op Lauwers , hij kan Yannick aanspelen , maar gaat zelf zijn kans, de bal scheert buitenkant paal. 50’ een eerste keer de thuisploeg met een mogelijkheid en de bal gaat meteen binnen via Bram Van Camp: 1 – 2, sein voor onze jongens om een tandje bij te steken. Pas afgetrapt komt Mathias al opnieuw alleen voor doel, hij trapt op de doelman.  De goed ingekomen Seppe De Smedt zet terug snel orde op zaken in minuut 52 pakt hij centraal aan de 16 de bal op de rechter slof , keeper Lauwers is nu kansloos: 1 – 3.  54’ Mathias op rechts haalt de achterlijn, nu met goed overzicht bedient hij Jasper Maerevoet, die het leder binnen trapt: 1 – 4.

60’ opnieuw verschijnt Mathias oog in oog met de thuisdoelman, hij omspeelt hem eerst, maar trapt dan voorlangs…. 61’ Steve Nwate met goed overstapje en versnelling, werkt beheerst af: 1 – 5.  62’ opnieuw Steve met voorbereidende actie, legt terug op Yannick, maar onze spits komt nog niet tot scoren, dat kan natuurlijk niet uitblijven. Sybren op rechts met mooie voorzet, Yannick mist aan 2de paal zijn volley in eerste instantie, maar Seppe is ook goed gevolgd en duwt zijn tweede van de middag tegen het net : 1 – 6.

Opnieuw knappe dribbel van Sybren die Steve nu voor de doelman zet, Lauwers iets sneller op de bal, maar de rebound is nu wel voor Yannick die eindelijk tot zijn opluchting to scoren komt: 1 – 7. Opnieuw Sybren ligt aan de basis van een volgend doelpunt, hij speelt Yannick aan die nummer acht in doel trapt (meteen zijn vijfde van het seizoen) : 1 – 8.

77’ Yannick krijgt de mogelijkheid aangeboden om een echte hattrick te scoren, maar één op één met de doelman mist hij. 81’ opnieuw Yannick oog in oog met Lauwers, de keeper ontfutselt hem de bal. Het is nauwelijks bij te houden hoe vaak we vanmiddag alléén voor doel zijn verschenen, mits wat meer efficiëntie had er zeker een monsterscore in gezeten.

90’ Sybren lijkt nummer 9 binnen te trappen, maar….. zijn maatje Tim Bakker staat in de baan en keert de bal zo voor de doellijn…. Vlotte derde opéénvolgende zege voor onze Beloften, die zich nu mogen opmaken voor andere koek. Volgende week bezoeken we favoriet FC Oppuurs , de ploeg won vanmiddag de derby bij Lippelo met 3 – 4 en staat nu samen met de Scheldezonen met 9 op 9 aan de leiding. Dus meteen een mooie affiche, supporters op post.

 

Verslag Beloften  FC Blaasveld - KVS Branst  (zaterdag 16/9/2017 – 13:00)

Uitslag: 1 – 8  (Rust: 0 – 2)

Doelpunten:  18’ Mathias Van Hoyweghen (0 – 1),  41’ owngoal Lauwers (0 – 2), 50’ Bram Van Camp (1 – 2), 52’ Seppe De Smedt (1 – 3), 54’ Jasper Maerevoet (1 – 4), 61’ Steve Nwate (1 – 5), 63’ Seppe De Smedt (1 – 6), 73’ Yannick Van Herck (1 – 7), 75’ Yannick Van Herck (1 – 8)

Selectie KVS Branst: Florian Van Daele – Jens Van Praet - Zeger Bogaert – Brent  Caluwaerts – Kobe Drossaert –  Jasper Maerevoet – Rutger Smets –  Steve Nwate - Yannick Van Herck – Milo Claes – Mathias Van Hoyweghen – Milo Claes - Seppe De Smedt – Sybren Van Immerseel

Scheidsrechter : Marc Leemans (2)

Verslag Luc Van Immerseel

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square

© Copyright 2015. KVS Branst   Walter Van Ingelgem