March 9, 2020

February 28, 2020

Please reload

Recente berichten

Ontketende Wiebe Bakker maakt na de rust het verschil!

September 11, 2017

Na de nederlaag vorige week was het voor de Scheldezonen nodig om best terug met puntengewin aan te knopen om te vermijden al te vroeg in het seizoen weg te zakken in het klassement. Dezelfde 11 aan de aftrap. Tegenstander vanmiddag aan de Buizerdlaan VC Mortsel.  Tweede thuiswedstrijd en na Hallaar opnieuw een kampioen uit 4de vorig seizoen. Rood-wit werd soeverein kampioen met maar liefst 80 punten na 26 zeges, 2 draws en slechts 2 nederlagen in 4de B – doelsaldo 100/31: + 69

 

In tegenstelling tot vorige week beginnen onze jongens erg mak aan de wedstrijd. Na 11’ eerste goede mogelijkheid voor Kenny Van Aken als hij met binnenkant rechts de bal wil plaatsen, bal gaat over doel, was allicht meer mee te doen. 20’ Wiebe Bakker zet nu knap Kenny alleen voor doel, hij trapt de wenkende kans op doelman Tim Busschots. Geel-blauw wordt daarna echt slordig, geen tempo, inspiratieloos en geen kwaliteit in de passing, ondanks we het meeste balbezit hebben en onze tegenstander ook geen grootse indruk laat. Het is telkens wel uitkijken bij hoekschoppen en vrije trappen naar hun nummer 10 Tim Herpoel, speler met ervaring in eerste provinciale Groen-Rood Katelijne en Ternesse. Hij beschikt over een fluwelen trap techniek en in minuut 37 gaat hij achter een vrije trap staan aan de 16, onze doelman Matthias Gerinckx weert de bal met knappe save in hoekschop. Ook deze spelhervatting ziet er gevaarlijk uit, de bal gaat door een bos van benen voorbij ons doel. Dat is vrijwel alles wat deze slappe eerste helft te bieden heeft. Opvallend ook de onderlinge irritaties en gemekker, tekenen dat het niet lekker loopt bij de thuisploeg.

 

De jongens komen echter veel scherper uit de kleedkamer voor de tweede 45 minuten, vooral Wiebe Bakker laat zich nu voortdurend gelden en is een echte gesel voor de bezoekende defensie. In de aanvangsseconden trapt hij met links een lage bal tegen de paal, doelman Busschots was geklopt. Slechts even uitstel, want Ennio Vandenplas – ook veel scherper in de tweede helft – zet zich goed door , op zijn voorzet is Wiebe, verdediger Jan Coppens te snel af en devieert het leder voorbij een kansloze doelman: GOOOOAAAAAL, GOAL , GOAL!!  1 – 0.  

 

54’ opnieuw Wiebe met bijna een wereldgoal, vanop zowat 20 meter neemt hij een bal in één tijd op de slof, deze pegel lijkt net in het hoekje te passen, maar Tim Busschots met een al even prachtige redding kan met de vingertoppen voorlopig zijn ploeg behoeden van een 2de doelpunt.  62’ opnieuw pech als na knappe thuisaanval , Jelle zijn maatje Ennio aanspeelt, zijn lage trap gaat tegen de eerste paal…. Géén 2 – 0, maar bijna 1 – 1 als de ingekomen Reno Van Den Weygaert, aan onze tweede paal maar net gekruist centimeters naast de paal trapt. Zo zie je maar dat je je als ploeg tekort doet als wenkende doelkansen niet verzilverd worden. Wiebe Bakker lijkt dit maar al te goed begrijpen , hij houdt sterk met rug voor doel een mannetje af, legt terug op Ivano Olivini, die de doelman klopt: GOOOOOAAAAAAL: 2 – 0

 

Dit doelpunt lijkt de benen af te snijden bij de bezoekers, echter opnieuw een vrije trap via Tim Herpoel in minuut 67 gaat tegen de buitenkant van de paal. Een kwartier voor tijd ziet het er soms wat paniekerig uit bij het uitverdedigen bij ons, die onrust is onnodig want VC Mortsel kan ons maar zelden pijn doen. Toch treffen ook zij  in minuut 75 een tweede keer de doelpaal. 

 

79’ de beslissing valt, Mathias Van Hoyweghen profiteert van de grote ruimtes die rood-wit achterin nu laat, hij rukt op houdt het overzicht en speelt Wiebe aan die zijn tweede van de middag tegen de touwen knalt: GOOOOOAAAAAAL: 3 – 0. Amper één minuutje later zet hij helemaal de kroon op zijn ronduit schitterende tweede helft en plaatst hij erg mooi een bal buiten bereik van doelman Busschots :  BINNEEEUH ! GOOOOAAAAAAL 4 – 0.  Rik De Saedeleer zou zeggen Danke Wiebe, Danke. 

 

In het slot kunnen de bezoekers toch milderen na mistasten van Mohamed Boufarit, Stig Stuyck neemt het geschenkje aan: 4 – 1. 90’ + 2’ De honger van Wiebe is echter nog niet gestild , hij is rapper op een diepe bal, dan de doelman, zijn poging belandt voor een derde keer tegen de paal, Ivano Olivini kan maar net niet de rebound binnen werken.  Dus al het genietbare zat in een veel betere tweede helft en die onthouden we. 

 

Proficiat Scheldezonen. Een beetje jammer dat we 4 gele kartons nemen, in opnieuw een faire partij. Volgende week zakken we af naar SV Nielse. Supporters van Geel-Blauw, we rekenen op jullie steun !

 

Eerste elftal  KVS Branst – VC Mortsel (zon. 10/9/2017 – 15 uur)

Selectie KVS Branst: Matthias Gerinckx – Mohamed Boufarit – Jens Demul – Wesley Bauwens – Jens Vanderhoeven – Thomas Brigez – Olivier Borreman – Ennio Vandeplas – Wiebe Bakker – Kenny Van Aken – Jelle Hermans 

 

Wissels: 46’ Olivier Borreman out,  Brahim Ben Sallam in, 55’ Kenny Van Aken out, Ivano Olivini in          73’ Jelle Hermans out, Mathias Van Hoyweghen in.

 

Uitslag:  4 – 1 (Rust: 0 – 0)

 

Doelpunten: 47’ Wiebe Bakker (1 – 0), 64’ Ivano Olivini (2 – 0), 78’ Wiebe Bakker (3 – 0), 79’ Wiebe Bakker (4 – 0), 90’+ 1’ Stig Stuyck (4 – 1)

 

Gele kaart(-en) KVS Branst : 52’ Jelle Hermans, 57’ Wesley Bauwens, 73’ Mathias Van Hoyweghen, 85’ Jens Demul

 

Scheidsrechter: de heer Geert Van Moeseke (4)

 

Verslaggever: Luc Van Immerseel

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square

© Copyright 2015. KVS Branst   Walter Van Ingelgem