March 9, 2020

February 28, 2020

Please reload

Recente berichten

Branst bijt in het Puurse zand!

September 4, 2017

Verslag eerste elftal RSK Puurs Excelsior – KVS Branst (zon. 03/9/2017 – 15 uur)

 

Selectie KVS Branst: Matthias Gerinckx – Mohamed Boufarit – Jens Demul – Wesley Bauwens – Jens Vanderhoeven – Thomas Brigez – Olivier Borreman – Ennio Vandeplas – Wiebe Bakker – Kenny Van Aken – Jelle Hermans 

Wissels: 72’ Olivier Borreman out, Ivano Olivini in + Wesley Bauwens out, Brahim Ben Sallam in, 84’ Jelle Hermans out, Yannick Van Herck in.

Uitslag:  3 – 1 (Rust: 1 – 1)

 

Doelpunten: 11’ Wiebe Bakker (0 – 1), 45’+2’ Abdelatif Belhaj (1 – 1), 64’ Joffrey Van Der Doodt (2 – 1), 80’ Tarik Traïzi (pen. 3 – 1)

Gele kaart(-en) KVS Branst : géén

Rode kaart(-en) KVS Branst: 90’ Mohamed Boufarit

 

Scheidsrechter: de heer Geert Mertens (3)

 

Verslaggever: Luc Van Immerseel

 

Scheldezonen moeten hun meerdere erkennen in technisch sterkere thuisploeg.

 

De kalender stuurde onze jongens vanmiddag naar de kerkhofstraat in Puurs. De thuisploeg had zich in de zomer mercato goed versterkt met heel wat spelers die reeds ervaring hadden opgedaan op hoger niveau.  Ze werden dan vooraf getipt als de grote titelfavoriet. Nochtans gingen ze vorige week op de openingsspeeldag verrassend onderuit bij nieuwkomer Schelle Sport (3 – 2). Het was te verwachten dat het bij hen al een beetje van moeten was, en dat ze voor eigen volk iets wilden recht zetten. KVS Branst moet met andere middelen proberen het zo goed mogelijk te doen, en kon toch ietwat ontspannen naar deze wedstrijd toeleven na een zege vorige week. Hoewel een derby als deze is toch altijd iets speciaal.

Geel-blauw verrast vriend en tegenstander in de openingsfase, het neemt een felle start en is in de eerste 20 à 25 minuten baas op het veld. De opdracht die aan onze jongens werd meegegeven vergt wel heel veel krachten, want overal moet de tegenstander meteen onder  druk gezet worden, en dat lijkt ook goed te lukken.  Na 11’ worden we beloond als Kenny knap opent op Wiebe, die met links hard uithaalt en doelman Andreas Smits het nakijken geeft: 0 – 1. Amper vijf minuten later bijna hetzelfde scenario, de doelman is net iets eerder op de bal dan Wiebe, jammer, net niet. Na het eerste kwart zie je toch al wat spelers naar adem happen en verliezen we de greep op het middenveld. Niet dat meteen de thuisploeg grote kansen bij elkaar voetbalt, maar ze komen nadrukkelijker in het tweede kwart op onze helft spelen en we moeten achteruit.  Jammer toch en allicht ook een psychologisch belangrijk moment als de ref onterecht 2’ laat overspelen, want er was tot dusver géén oponthoud of blessurebehandeling geweest. In minuut 47 wordt van op links een vrije trap voor doel gebracht, onze doelman Matthias Gerinckx met één vuist op de bal die in de voeten van Abdellatif Belhaj aan de 16 komt. Een knap boogballetje volgt over de grijparmen van Matthias en 1-1, ref Mertens blaast daarna meteen voor rust.

 

Bij de thuisploeg blijven Achraf Belhaj en Niels Van Buggenhout in de kleedkamer. Koen Carlier en Bram Verhavert komen in hun plaats. Het vierde kwartier is er niet zoveel te beleven, tot net voor het uur Mohamed Boufarit oprukt en een gemeten voorzet aflevert op het hoofd van Jelle Hermans, de bal lijkt gepast in het hoekje binnen  te gaan, maar met een knappe redding behoedt Andreas Smits zijn ploeg voor opnieuw een achterstand. Dit lijkt een kantelmoment in de wedstrijd te worden, want opnieuw ligt een stilstaande fase aan de basis voor een tegendoelpunt. In minuut 64 wordt een vrije trap van rechts in onze 16 gedropt, de bal valt met wat geluk voor de voeten van Joffrey Van Der Doodt die de bal binnen tipt: 2 – 1.  De gastheren ruiken bloed 67’ Abdellatif Belhaj slalomt onze 16 binnen en kan ons de genadestoot toedienen, hij trapt de doelkans op Matthias.  72’ Coach Andy Marin, probeert met omzetting en dubbele wissel nog één punt uit de  brand te slepen, maar het is via Trouillard dat de thuisploeg na een missertje van Jens Vanderhoeven een goede mogelijkheid laat liggen en de bal naast doel plaatst.  80’ een onnodige overtreding in onze 16 tegen de achterlijn van Ivano velt het verdict: strafschop die feilloos door Traïzi wordt omgezet: 3 – 1.

 

Onze jongens proberen nog op zoek te gaan naar een aansluitingstreffer, maar geraakt niet aan echte kansen. We noteren nog in het absolute slot een onnodige fase waarbij in een opstootje tussen Bram Verhavert en Mohamed Boufarit, de laatste in de val loopt van de eerste en ongelukkig reageert, nauwelijks contact en wat cinema met geel voor Bram en direct rood voor Mohamed.  Een betreurbaar feit in een anders erg faire wedstrijd.

 

Zo eindigt deze wedstrijd voor Branst op een 3 – 1 nederlaag, maar onthouden we een erg fraai eerste kwartwedstrijd van onze zijde, uiteraard volstaat dat niet om dergelijke wedstrijden winnend af te sluiten. Hard werken om het volume te vergroten is de boodschap.  Volgende week proberen we opnieuw punten te winnen, thuis ontvangen we VC Mortsel.

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square

© Copyright 2015. KVS Branst   Walter Van Ingelgem