March 9, 2020

February 28, 2020

Please reload

Recente berichten

Beloften winnen hun openingswedstrijd!

September 4, 2017

Verslag Beloften SK Heffen – KVS Branst (zaterdag 02/9/2017 – 14:30)

Uitslag: 1 – 3 (Rust: 0 – 1)

Doelpunten: 5’ Mohamed Ben Ayad (0 – 1), 55’ Yanick Van Herck (0 - 2), 57’ Brent Caluwaerts (0 – 3),  69’ Branko De Prins (1 – 3)

Selectie KVS Branst:

Florian Van Daele – Zeger Bogaert – Bjorn Franckaert – Brent  Caluwaerts – Kobe Drossaert – Dunken Van De Velde – Jasper Maerevoet – Brahim Ben Sallem – Seppe De Smedt – Mohamed Ben Ayad – Yannick Van Herck – Milo Claes – Jens Van Praet – Hamid Ouslama

 

Verslaggever: Luc Van Immerseel

 

Beloften winnen hun openingswedstrijd ,maar boeiend was het niet.

 

De uittredende kampioen mocht het seizoen aftrappen op bezoek bij SK Heffen. Meteen geen scheidsrechter beschikbaar, zo werd de wedstrijd geleid door A-kern speler Jens Vanderhoeven.  Hij was sommige kijkers te snel af, want hij startte de wedstrijd reeds om 14:25 uur.

 

Reeds na amper 5’ spelen klom geel-blauw reeds op voorsprong, uw verslaggever vernam ter plaatse dat nieuwkomer Mohamed Ben Ayad scoorde na assist van Yannick Van Herck. Wie dacht dat dit vroeg doelpunt ons elftal vleugels zou geven kwam bedrogen uit, want de Scheldezonen begonnen dan heel slordig te voetballen en de thuisploeg kwam meer in de wedstrijd. Branko De Prins moet in minuut 16 altijd scoren als hij van kort voor doel nog naast besluit. Deze verwittiging schudt ons jongens echter niet wakker. De ingrediënten die vorige seizoen aan de basis lagen van de titel:  collectief denken, voor mekaar lopen om steken op te rapen waren niet terug te vinden. Uiteraard is de ploeg in grote mate veranderd en moeten de automatismen er nog in komen, echter toonde de ploeg vandaag veel te weinig ‘grinta’om vol voor de zege te gaan. 26’ Uitbraak via Ben Ayad, hij verliest het overzicht, want 2 ploegmaats staan volledig vrij , hij is te zelfzuchtig en besluit te slap in de armen van doelman Douwe Van Den Bergh. 28’ afstandspoging van Brahim Ben Sallam de keeper weert het schot in corner. 39’ Yannick wordt voor doel afgezonderd en wil de keeper lobben, helaas niet zuiver genoeg en het Van Den Bergh kan gemakkelijk het leder pakken. Rust: 0 – 1

 

Bij de rust enkele positiewijzigingen van trainer Joachim die niet tevreden is over het niveau. Brent , beste Scheldezoon vanmiddag, schuift door naar het middenveld, Brahim komt op zijn plaats achterin, Jasper Maerevoet en Seppe De Smedt wisselen ook van positie, Hamid Ouslama komt Bjorn Franckaert vervangen. Aanvankelijk lijkt dit weinig zoden aan de dijk te zetten, het tempo blijft veel te laag op dit smalle veld, waardoor er geen ruimtes gecreëerd worden. Erg veel foute passes, en nauwelijks omschakeling te zien bij balverlies. Gelukkig is de thuisploeg niet in staat om onze doelman en verdediging in de problemen te brengen en komen ze nauwelijks aan kansen. 55’ Yannick toont dat hij het scoren nog niet verleerd is en zowat uit het niets verrast hij de doelman en trapt hij de bal tegen het net: 0 – 2.  57’ Vrije trap, Jasper Maerevoet achter de bal, van op behoorlijke afstand besluit hij rechtstreeks op doel te knallen, de bal spat tegen onderkant lat, maar Brent is er als de kippen bij en kopt de rebound binnen: 0 - 3 , hij is er zichtbaar terecht blij om.

 

62’ de thuisploeg vergeet via  Jens Vullers tegen te scoren, hij hoeft zijn hoofd maar tegen de bal te zetten, maar laat deze aan zich voorbij gaan. Gelegenheidsref Jens denkt dit is het sein om de spelers eens te laten drinken en gunt ze een drinkpauze. Dit lijkt Branko De Prins van Heffen te inspireren, want hij klopt Florian met het hoofd nadat deze fout anticipeert op een voorzet: 1 – 3.  71’ eindelijk eens een vlotte aanval , Jens Van Praet loopt de rechter flank af, passt breed naar Jasper aan de 16, die een slim balletje geeft op Yannick, zijn poging gaat via doelman Van Den Bergh tegen de lat. Daarna gaat het festival aan foute passes verder, maar komt onze zege niet meer in gedrang.

 

Blij met deze eerste 3 punten dat wel, de jongens weten dat de komende weken het niveau zeker omhoog zal moeten. Minder individuele nummertjes, meer samenspel en loopwerk dat zal ons al een eind op weg helpen. Volgende week komt Katelijne A naar de Riddermoerstraat.

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square

© Copyright 2015. KVS Branst   Walter Van Ingelgem