March 9, 2020

February 28, 2020

Please reload

Recente berichten

Scheldezonen overtuigen niet, maar ....

August 28, 2017

 

Verslag eerste elftal : zondag 27/8  KVS Branst – KFCM Hallaar

Uitslag: 1 – 0 (Rust: 0 – 0)

Doelpunt: 89’ (strafschop) Jelle Hermans

Gele kaart(-en) KVSB : 32’ Mohamed Boufarit

Verslag: Luc Van Immerseel


Scheldezonen overtuigen niet, maar pakken meteen driepunter in het slot.

 

Het was toch wat met wat twijfels dat geel-blauw vandaag het nieuwe seizoen van start ging. Bezoekers vanmiddag de kampioen van vorig jaar in 4D KFCM Hallaar. Samen met Noordstar domineerden ze vorig seizoen in hun reeks, haalden op 32 wedstrijden 25 zeges 78 punten en een doelsaldo 112-32: + 80.

 

De Scheldezonen hadden zeg maar eerlijk een zwakke , tegenvallende voorbereiding. We zoeken niet gemakkelijk naar excuses, het dient gezegd dat onze trainers heel wat nieuwe jongens moeten inpassen in een ‘nieuwe’ ploeg.

 

Dat we vandaag (nog) niet klaar zijn moge duidelijk zijn aan het spelniveau, maar is ook normaal. We moeten onszelf de tijd geven om de nodige automatismen in het elftal te krijgen. Op een fantastische grasmat floot scheidsrechter Franky Omloop om 15 uur de wedstrijd op gang. Het werd al snel duidelijk dat deze wedstrijd geen schoonheidsprijs ging opleveren. Amper was de wedstrijd gestart of we moesten al een derde wedstrijdbal in het spel brengen, de eerste 2 zijn nog steeds niet gevonden. Heel veel afval langs beide zijden en vooral een kansarm duel met erg weinig hoogtepunten. In minuut 25 noteren we toch een eerste goede mogelijkheid voor de thuisploeg, als Ennio Vandenplas zich op rechts goed doorzet de bal voor doel brengt, Jelle Hermans het leder met de borst goed terug legt op Olivier Borreman, de trap van Olivier wijkt in extremis af op een verdedigend been in hoekschop. 34’ Jelle Hermans met een persoonlijke actie, zijn lage trap gaat naast doel. Verder heeft de eerste helft erg weinig om het lijf de hitte heeft daar zeker ook wat mee te maken dat het tempo veel te laag ligt. Hopen op beterschap in de tweede helft.

 

Net na het verfrissende water, in minuut 48 krijgt Pieter Jan Vercammen een unieke mogelijkheid om de bezoekers op voorsprong te zetten, Matthias Gerinckx redt de meubelen. In deze tweede helft wordt het duidelijk dat de thuisploeg de groen-roden meer achteruit dwingt, maar doelkansen blijven uit.

 

Het spel wordt vaak onderbroken door veelvuldige overtredingen. 79’ twee opéénvolgende mogelijkheden voor de thuisploeg, eerst een knappe bal van Thomas Brigez in de rug van de bezoekende defensie, Wiebe Bakker wat verrast door zoveel vrijheid voor doel, speelt Jelle aan, maar die talmt iets te lang, weg kans, kort daarop gaat Jelle in luchtduel met de Hallaar doelman Niels Vervoort, de bal komt bij de ingekomen Mathias Van Hoyweghen die de bal schijnbaar in het verlaten doel lobt, maar in extremis wordt de bal nog van de lijn gekeerd. De doelman blijkt zijn neus te hebben gebroken in dit onschuldig duel, maar gaat verder.

 

Als iedereen zich blijkbaar verzoent met een brilscore, gaat in het slot een verdediger met risico in de tackle op Kenny Van Aken in de 16 die neer gaat…. De ref aarzelt géén seconde en wijst naar de stip. Jelle Hermans neemt deze belangrijke verantwoordelijkheid in minuut 89 en geeft de doelman geen kans: GOOOOAAAAAAAAL: 1 – 0.

 

Meteen de eindstand. Achteraf wat discussie over deze strafschopfase, Hallaar zag een bijna zeker punt verloren gaan en dat was voor hen begrijpelijk een ontgoocheling. Verdiende deze wedstrijd een winnaar ? Moeilijk…. Echter op basis van de tweede helft toonde de thuisploeg zich de betere, en kreeg misschien het beste paard de haver.

 

Volgende week andere koek, uitwedstrijd bij de buren en titelfavoriet RSK Puurs excelsior.

Supporters op post !

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square

© Copyright 2015. KVS Branst   Walter Van Ingelgem